Δείτε το ηλεκτρονικό Iron Dome του Ισραήλ – Τέλος τα drones

Δείτε το ηλεκτρονικό Iron Dome του Ισραήλ – Τέλος τα dronesΔείτε το ηλεκτρονικό Iron Dome του Ισραήλ που αναπτύσσει η ισραηλινή μονάδα ηλεκτρονικού πολέμου IDF.

Πρόκειται για ένα «όπλο» που εξουδετερώνει τα εχθρικά UAV, εξαφανίζοντας τις επιθέσεις drone της Χεζμπολάχ και τις Χαμάς.

Η μονάδα ηλεκτρονικού πολέμου IDF συνεργάζεται με άλλες μονάδες σε αμυντικές και επιθετικές αποστολές με την χρήση οχημάτων παντός εδάφους για να λειτουργεί πίσω από εχθρικές γραμμές.

Το Ιράν παρουσίασε πρόσφατα νέα drone με εμβέλεια άνω των 1.000 χιλιομέτρων τα οποία θα μπορούσαν να χτυπήσουν στόχους στο Ισραήλ.

Μήπως η συγκεκριμένη τεχνολογία θα έπρεπε να απασχολήσει και τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις;

Ο στόχος των Τούρκων είναι δεδομένος και δεν το κρύβουν ότι θέλουν να αναδειχτούν (σ.σ. έχουν ήδη ανεπτυγμένες δυνατότητες) σε ισχυρή δύναμη στον τομέα των drones.

O αριθμός των τουρκικών drones ξεπέρασε τα 140 και τώρα και τα Akıncı, ένας από τα πιο προηγμένα τουρκικά drones, αναμένεται να ενταχθούν στις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Η Τουρκία διαθέτει συνολικά 245 πολεμικά αεροσκάφη F-16, ενώ ο συνολικός αριθμός των τουρκικών SIHA έφτασε πάνω από τα μισά των τουρκικών F-16.

Εκτός από τα SIHA, οι μικρότερες τουρκικές μονάδες διαθέτουν περίπου 500 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) kamikaze KARGU, περισσότερα από 200 μίνι UAV και περισσότερα από 1.500 UAV Serçe που χρησιμοποιούνται ενεργά από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.

Mήπως θα έπρεπε η Ελλάδα να… ρίξει μία ματιά σε παρόμοιες λύσεις έως ότου να κλείσει η ψαλίδα με την Τουρκία στο κομμάτι των drones;