S-500: Η Ρωσία ολοκληρώνει επιτυχώς τις δοκιμές του συστήματος



Οι δοκιμές του τελευταίου αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-500 πλησιάζουν με επιτυχία στην ολοκλήρωσή τους και το σύστημα πρόκειται να παραδοθεί στα στρατεύματα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την έναρξη συνάντησης με την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας και των αμυντικών επιχειρήσεων την Τρίτη.

"Πάνω από το 70% των συνταγμάτων πυραύλων επιφάνειας-αέρος στην Αεροδιαστημική Δύναμη έχουν οπλιστεί με προηγμένα συστήματα S-400. Το σύστημα S-500 του οποίου οι δοκιμές πλησιάζουν με επιτυχία την ολοκλήρωσή τους, είναι το επόμενο όπλο, το οποίο θα παραδοθεί στα στρατεύματα", δήλωσε ο Πούτιν.

Όπως είπε ο Ρώσος ηγέτης, "τα τελευταία οπλικά συστήματα και στρατιωτικός εξοπλισμός φθάνουν εντατικά στον Στρατό και το Πολεμικό Ναυτικό, το δυναμικό της πυρηνικής τριάδας έχει ενισχυθεί σημαντικά και το Πολεμικό Ναυτικό έχει επεκτείνει τις πολεμικές του δυνατότητες, ειδικά με πολεμικά πλοία που μεταφέρουν πυραύλους κρουζ Kalibr".

Το υπερηχητικό βλήμα Tsirkon που εκτοξεύεται από πλοία βρίσκεται στο τελικό στάδιο των δοκιμών, πρόσθεσε ο Πούτιν.

"Επιτρέψτε μου να σημειώσω ότι οι αμυντικές επιχειρήσεις και το Υπουργείο Άμυνας έχουν καθιερώσει αποτελεσματική αλληλεπίδραση στις παραδόσεις και τη συντήρηση εξοπλισμών και εξοπλισμού καθ 'όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους: από την ανάπτυξη και τη σειριακή παραγωγή τους έως τη συντήρηση και τις επισκευές", δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.