Η Ρωσία θα παραδώσει φέτος 11 αεροσκάφη Su-35 στην Αίγυπτο;



Η Ρωσική Sukhoi Corporation είναι πιθανό να παραδώσει 11 αεροσκάφη Su-35 σε πελάτες και 4 αεροσκάφη Su-57 στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, ανέφερε ο αν. πρωθυπουργός της χώρας Γιούρι Μπορίσοφ κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο αεροπορικών μεταφορών Gagarin στο Komsomolsk-on- Amur την Τετάρτη.

"Φέτος, 15 αεροσκάφη μάχης πρόκειται να παραδοθούν [από την Gagarin Aviation Plant] στον (εγχώριο) πελάτη και βάσει συμβάσεων εξαγωγής. Σύμφωνα με ένα μεγάλο μακροπρόθεσμο συμβόλαιο για το Su-57, και φέτος τέσσερα αεροσκάφη σειριακής παραγωγής θα παραδοθεί. Η παραγωγή των αεροσκαφών γενιάς 4 Plus Su-35 συνεχίζεται», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε σχόλια που μετέδωσε το TASS.

Έτσι, αφαιρώντας τα τέσσερα Su-57, τα υπόλοιπα 11 από τα 15 μαχητικά αεροσκάφη (που θα παραδοθούν φέτος) θα πρέπει να είναι Su-35, καθώς το εργοστάσιο κατασκευάζει επί του παρόντος μόνο αυτούς τους δύο τύπους. Κατασκευάζει επίσης τα διθέσια αεροσκάφη Su-34, αλλά ολοκλήρωσε ένα μακροπρόθεσμο συμβόλαιο κατασκευής για αυτά τα αεροσκάφη το Δεκέμβριο του 2020 χωρίς νέες παραγγελίες, σημειώνει το defenseworld.net.

Η Ρωσία έχει επί του παρόντος συμβόλαιο εξαγωγής με την Αίγυπτο για τα αεροσκάφη Su-35, από τα οποία 4 επιβεβαιώνονται ότι θα παραδίνονταν το 2020. Ωστόσο, ο αριθμός των αεροσκαφών στο πλαίσιο της σύμβασης δεν είναι γνωστός - οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης έθεσαν τον αριθμό αυτό μεταξύ 24-36.

Αυτά τα 11 αεροσκάφη Su-35 προορίζονται να παραδοθούν στην Αίγυπτο ή υπάρχει άλλος πελάτης;

ΠΗΓΗ:Freepen.gr