Εθνική Φρουρά - ΤΑΜΣ "ΛΕΩΝ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ": Επιθετική ενέργεια από την 6η Μ/Κ Ταξιαρχία ΠεζικούΣτο πλαίσιο της ΤΑΜΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2021», η 6η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού εκτέλεσε άσκηση επιπέδου Τακτικού Συγκροτήματος Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού, με την κωδική ονομασία «ΛΕΩΝ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ».

Η άσκηση ήταν διπλής ενεργείας και εξέταζε το σενάριο επιθετικής ενέργειας για διάσπαση γραμμής αμύνης. Για την υλοποίηση του σεναρίου, αναπτύχθηκε Συγκρότημα Μηχανοκίνητου Λόχου Πεζικού επί προκεχωρημένης γραμμής αμύνης, υποστηριζόμενο από τα οργανικά του μέσα υποστήριξης. 

Την επιθετική ενέργεια εκτέλεσε δύναμη αποτελούμενη από Τακτικό Συγκρότημα Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού. Η ενέργεια υποστηρίχθηκε από τις οργανικές Μονάδες της Ταξιαρχίας (Πυροβόλα 155 χιλ., Όλμοι 120 χιλ., Α-Τ Κ/Β HOT και MILAN) καθώς και από ζεύγος ελικοπτέρων Mi 35. 

Επιπλέον, η επιθετική ενέργεια υποστηρίχθηκε από τμήματα και κλιμάκια Διοικητικής Μέριμνας της Ταξιαρχίας.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου. Κατά την άσκηση διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ετοιμότητας καθώς και το υψηλό ηθικό των συμμετεχόντων.


Νεότερη Παλαιότερη