Η Τουρκία ανακοίνωσε την επιτυχή δοκιμή του πυραύλου ATMACA (βίντεο)Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε την Παρασκευή 18 Ιουνίου πως ο τουρκικός κατευθυνόμενος πύραυλος ATMACA, που βάλλει εναντίον εχθρικών πλοίων, πέτυχε έναν επιφανειακό στόχο κατά την τελευταία δοκιμή πριν τεθεί στη διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στο Twitter, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγραψε: «Το χαλύβδινο σπαθί της πατρίδας μας, ο πύραυλος ATMACA, χτύπησε για πρώτη φορά έναν στόχο που έμοιαζε με πλοίο κατά την τελευταία δοκιμή, σήμερα, πριν τεθεί σε λειτουργία».

Επισημαίνεται ότι ο πύραυλος ATMACA χρησιμοποιεί το σύστημα GPS, το σύστημα αδρανειακής πλοήγησης, το βαρομετρικό υψόμετρο και το υψόμετρο του ραντάρ για να πλοηγηθεί προς τον στόχο του, ο οποίος εντοπίζεται με υψηλή ακρίβεια.

Μάλιστα, με εμβέλεια πάνω από 200 χιλιόμετρα, ο εν λόγω κατευθυνόμενος πύραυλος αποτελεί μεγάλη απειλή για στόχους που βρίσκονται πέρα από το οπτικό πεδίο λόγω της υψηλής εκρηκτικής κεφαλής που φέρει.


ΠΗΓΗ