«Τούρκοι δεν έχετε καμία τύχη με τα Bayraktar!»



Ξένη ιστοσελίδα φιλοξενεί ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα στο οποίο ειδικός αναλυτής «απομυθοποιεί» τα τουρκικά Bayraktar.

Ελληνοτουρκικά: Τα Bayraktar είναι ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) μάχης μεγάλης αντοχής μεγάλης αντοχής, ικανό να ελέγχει εξ αποστάσεως ή αυτόνομες πτήσεις.

Έτσι λοιπόν οι Τούρκοι τρέφουν μεγάλη περηφάνια για το δικό τους «παιδί», όμως η ιστοσελίδα «War on the Rocks» που ειδικεύεται σε στρατιωτικά θέματα φιλοξενεί άρθρο του Αμερικανοεβραίου Άαρον Στέιν που «προσγειώνει» την Τουρκία… ανώμαλα.

«Παρά τη διαφημιστική εκστρατεία που περιβάλλει τα οπλισμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 της Τουρκίας, υπάρχει μικρή ανησυχία μεταξύ των Ρώσων στρατιωτικών Αξιωματούχων. Η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει στην πώληση Bayraktar σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης» σημειώνει αρχικά ο αναλυτής.

Και προσθέτει εξηγώντας: «Παρόλο που τα Bayraktar είναι αποτελεσματικά ως στήριξη των δυνάμεων εδάφους εναντίον αντιπάλων χωρίς την κατάλληλη αεροπορική άμυνα, μπορούν να αντιμετωπιστούν από ένα σύγχρονο σύστημα. Ως εκ τούτου, η Μόσχα «κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν αποτελεί απειλή για έναν αντίπαλο υψηλού επιπέδου που χειρίζεται μια πολυεπίπεδη αεροπορική άμυνα»

Να αναφέρουμε ότι το Bayraktar TB2 κέρδισε πολλούς «πόντους» χάρη στην απίστευτη προπαγάνδα της Τουρκίας που μέσω εντυπωσιακών βίντεο.

«Η Τουρκία πλέον λόγω του ότι έχει ένα παλιό στόλο από μαχητικά και μετά την απομάκρυνση από το πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35 λόγω της αγοράς ρωσικών συστημάτων, προσπαθεί να πείσει πως με τα UAV έχει ανατρέψει τα δεδομένα», συμπληρώνει οι Στέιν και…αποτελειώνει τους Τούρκους στο φινάλε του άρθρου του.

«Σε μια σύγκρουση με μία χώρα με σοβαρές δυνατότητες, τα TB2 δεν θα έχουν καμία δυνατότητα»!