Ο ισραηλινός στρατός δοκιμάζει νέο θανατηφόρο όπλο! - ΒίντεοΤο υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ και η εταιρεία Elbit Systems Ltd, αναπτύσσουν ένα όπλο λέιζερ που θα είναι τοποθετημένο σε αεροπλάνο,  για να καταρρίψουν αεροσκάφη και άλλους στόχους πτήσης,  προβλέποντας  μάλιστα, ότι ένα πρωτότυπο θα είναι έτοιμο έως το 2025.

Ως γνωστόν το Ισραήλ, διαθέτει ήδη ένα προηγμένο και εξελιγμένο σύστημα αεροπορικής άμυνας, το οποίο οι στρατιωτικοί ισχυρίζονται, ότι είχαν ποσοστό επιτυχίας 90 τοις εκατό στην αναχαίτιση χιλιάδων πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα, κατά τον 11ήμερο πόλεμο του περασμένου μήνα, αλλά η νέα τεχνολογία λέιζερ θα συμπληρώνει αυτό το σύστημα.
 
Επιπροσθέτως ανέφεραν ότι το ‘’ανώνυμο’’ όπλο λέιζερ, θα μπορούσε να ενσωματωθεί στις πολυεπίπεδες αεροπορικές άμυνες του Ισραήλ, οι οποίες περιλαμβάνουν το σύστημα Iron Dome για την πτώση πυραύλων μικρού βεληνεκούς και τα συστήματα Sling και Arrow του David εναντίον βαλλιστικών πυραύλων.

Οι προκαταρκτικές δοκιμές του λέιζερ, που έγιναν σε ένα ελαφρύ αεροσκάφος, ήταν επιτυχείς ενάντια σε αρκετά αεροσκάφη σε αποστάσεις περίπου 1 χιλιομέτρου.  

«Ένα πρωτότυπο όπλο λέιζερ, που αναπτύχθηκε με την Elbit Systems, τοποθετήθηκε σε πολιτικό αεροπλάνο και κατέρριψε με επιτυχία πολλά αεροσκάφη, σε μια πρόσφατη άσκηση μάχης πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα», ανέφερε ο Στρατηγός του Ισραηλινού στρατού Ianiv Rotem, επικεφαλής του τμήματος στρατιωτικής έρευνας και ανάπτυξης του Υπουργείου της άμυνας.
 
"Από όσο γνωρίζουμε είμαστε η πρώτη χώρα, ειδάλλως,  είμαστε σίγουρα  μεταξύ των πρώτων χωρών , που έχουν δοκιμάσει και επιτύχει μια τέτοια  επιτυχημένη δοκιμή", είπε.

Η Elbit κατασκευάζει το C-Music, ένα αμυντικό σύστημα προσαρμοσμένο σε αεροσκάφη που χρησιμοποιεί λέιζερ, για «αόρατους» εισερχόμενους πυραύλους. 

Ο Oren Sabag, ανώτερος αξιωματούχος της Elbit, δήλωσε ότι το νέο όπλο λέιζερ θα χρησιμοποιεί  τεχνολογίες παρακολούθησης, παρόμοιες με αυτές της C-Music, αλλά θα καταστρέψει τους στόχους θερμαίνοντάς τους, ώστε να καταρρίπτονται σε "λίγα δευτερόλεπτα".
 
Ο Rotem είπε, ότι ένα πρωτότυπο ισχύος 100 κιλοβάτ με εμβέλεια 20 km,  θα δοθεί προς χρήση σε τρία έως τέσσερα χρόνια. Αυτό υποδηλώνει ότι μια λειτουργική έκδοση, θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για την ανάπτυξη.

Τέλος το Υπουργείο Άμυνας, η Elbit και η κρατική Rafael Advanced Defense Systems Ltd, εργάζονται επίσης σε ένα επίγειο όπλο λέιζερ για τη λήψη εναέριων απειλών. «Αυτό θα έχει εμβέλεια 8-10 χλμ και θα λειτουργήσει μέχρι το 2025»,  όπως ανέφερε το υπουργείο.

Η αερομεταφερόμενη έκδοση, θα έχει ένα πλεονέκτημα επειδή θα μπορούσε να λειτουργεί πάνω από σύννεφα, εξαλείφοντας τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που μπορούν να πλήξουν τα επίγεια λέιζερ, δήλωσε ο Rotem.

Πράγματι, η ικανότητα αυτών των όπλων να παρακολουθούν και να εξολοθρεύουν  απειλές από τον αέρα,  θα είναι επαναστατική και πολλά είναι αυτά, που θα αλλάξουν στο πεδίο των μαχών και όχι μόνο.ΠΗΓΗ
Νεότερη Παλαιότερη