Εκατόμβη Τούρκων στο Ιρακινό Κουρδιστάν από τους Κούρδους αντάρτες (βίντεο)



389 ''εισβολείς'' σκοτώθηκαν τους 2 τελευταίους μήνες
Η Τουρκία, καταγράφει μεγάλες απώλειες τόσο σε άψυχο υλικό όσο και σε έμψυχο,  στα μέτωπα του βόρειου Ιράκ, καθώς από τους πολεμικούς ισολογισμούς που ανακοινώνονται από τις Λαικές Αμυντικές Δυνάμεις των Κούρδων, αναφέρεται μεγάλος αριθμός απωλειών τούρκων στρατιωτών, κάτι που φυσικά, η Άγκυρα το αποκρύπτει από το εσωτερικό της χώρας για ευνόητους λόγους.

Το Κέντρο Τύπου του HPG, κυκλοφόρησε τον διμηνιαίο ''ισολογισμό'' των επιθέσεων του τουρκικού κράτους και των αντεπιθέσεων των ομάδων Cenga Xabur και Bazên Zagrosê στις ζώνες άμυνας της Medya στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Οι Λαϊκές Αμυντικές Δυνάμεις (HPG), ανακοίνωσαν τον ισολογισμό του πολέμου μεταξύ 23 Απριλίου και 23 Ιουνίου.

Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά, αφού 288 αντάρτικες ενέργειες και 39 αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν κατά την αναφερόμενη χρονική περίοδο, ενώ 389 εισβολείς σκοτώθηκαν και δεκάδες θέσεις και στρατιωτικά οχήματα καταστράφηκαν. Κατασχέθηκε επίσης, μεγάλος αριθμός όπλων και υλικών.

Η δήλωση του HPG έχει ως εξής:

«Η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε τη νύχτα της 23ης Απριλίου στις περιοχές Avashin, Metina και Zap, και οι αντεπιθέσεις των ομάδων μας Cenga Xabur και Bazên Zagrosê, που στάλθηκαν για την αντιμετώπισή της εχθρικής επίθεσης, σηματοδότησαν τον δεύτερο μήνα της αντίστασης μας απέναντι στους εισβολείς. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι δυνάμεις μας έχουν επιδείξει μοναδική αυταπάρνηση και ηρωισμό».

Τόνισαν για άλλη μια φορά, πως οι ελεύθεροι αντάρτες του Κουρδιστάν, που υιοθέτησαν τη «γραμμή ανταρτών της νέας εποχής», έχουν γράψει ιστορία στο Κουρδιστάν με τις πολεμικές τους επιδόσεις, στις περιοχές Avashin, Metina και Zap, με το επίπεδο αποφασιστικότητάς τους και την ικανότητά τους να υπερνικούν τις τακτικές του εχθρού.

Ανέφεραν πως «το τουρκικό κράτος εισβολής, δεν μπορούσε να προελάσει παρά την προηγμένη τεχνολογία που διαθέτει». 

«Ο τουρκικός στρατός, κρύβει τα αποτελέσματα και τις απώλειες αυτού του πολέμου καθώς, το τουρκικό κράτος και το φασιστικό AKP-MHP βιώνουν μια μεγάλη κρίση. Η διαμαρτυρία και οι εξεγέρσεις του κουρδικού λαού, αντιμετωπίζουν σοβαρά την πολιτική γενοκτονίας και καταπίεσης του τουρκικού κράτους».

Δεν παρέλειψαν να μνημονεύσουν τους  συντρόφους τους,  από τις αραβικές κοινότητες Yazidi και τα «τέσσερα κομμάτια του Κουρδιστάν», που έπεσαν ως μάρτυρες τους τελευταίους δύο μήνες, αναφέροντας ότι είχαν επιδείξει τον χαρακτήρα του αγώνα τους, με βάση τη δημοκρατική προοπτική του έθνους.
 
Τόνισαν, πως το τουρκικό κράτος εισβολής,  χρησιμοποίησε χημικά όπλα και δηλητηριώδη αέρια και πως ειδικά τις τελευταίες ημέρες, προσπαθεί να επιτύχει τους στόχους του, ενεργοποιώντας δυνάμεις και μέσα για να διασπάσει τις γραμμές άμυνάς τους.

Είναι γεγονός, ότι ο πατριωτικός κουρδικός λαός, έχει δείξει ότι έχει τη δύναμη να εξαλείψει όλες τις προκλήσεις και τις συνωμοσίες της Τουρκίας, με την επιμονή του να διατηρήσει την εθνική του ενότητα και να συνεχίσει την αντίστασή του, ενάντια σε κάθε γενοκτονική κατακτητική πολιτική.


ΠΗΓΗ