Επιστολή Τσουκαράκη προς ΥΠΕΘΑ και τα Στελέχη των ΕΔ



Ανοικτή επιστολή του Προέδρου της Π.Ο.Ε.Σ. προς το ΥΠΕΘΑ

Χρόνια τώρα (από το 2004) επιχειρήθηκε να σωπάσει η φωνή της συλλογικής εκπροσώπησης των εν ενεργεία στρατιωτικών, που εκφράστηκε από τα σωματεία: Ένωση Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΑΕΔ), Σύνδεσμος Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥ.Σ.Μ.Ε.Δ.), Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Υ.Σ.Μ.Ε.Δ.) και Π.Ο.Ε.Σ. Δεν το κατάφεραν αυτοί που το προσπάθησαν. Η συλλογική εκπροσώπηση (συνδικαλισμός) είναι πλέον και νομοθετικά ισχυρή.

Ακόμη και σήμερα επιχειρείται προσπάθεια να σωπάσει όχι η συνδικαλιστική πλέον φωνή των εν ενεργεία στρατιωτικών, αυτό το εξασφάλισε ήδη η Π.Ο.Ε.Σ., αλλά η ίδια η Π.Ο.Ε.Σ. Η ιστορική Ομοσπονδία που έδωσε σάρκα, οστά και φωνή σε όλους τους στρατιωτικούς συνδικαλιστές. Ναι. Τα παιδιά θέλουν να σκοτώσουν τη μάνα.

Με επιχειρήματα που αποκρύπτουν την αλήθεια, επιχειρείται να πεισθούν άπαντες ότι το μαύρο είναι άσπρο.

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και δεν επιδέχεται διαφορετικής ερμηνείας. Κάθε εν ενεργεία στρατιωτικός δικαιούται να είναι μέλος μόνο (επαναλαμβάνω μόνο) του σωματείου της Περιφερειακής Ενότητας (όχι Περιφέρειας) στην οποία εδρεύει η Μονάδα όπου υπηρετεί.

Όσοι στρατιωτικοί υπηρετούν σε Υπηρεσίες που εδρεύουν εντός του Στρατοπέδου Παπάγου οφείλουν να είναι εγγεγραμμένοι μόνο (επαναλαμβάνω μόνο) στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Β.Τ.Α.) και όχι σε άλλη ένωση. Όσοι υπηρετούν ειδικότερα στο ΣΓ ΥΕΘΑ, ΜΥ ΥΠΕΘΑ, ΝΣΚ κλπ, που εδρεύουν εντός του στρατοπέδου Παπάγου και είναι εγγεγραμμένοι σε άλλες ενώσεις πλην της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Β.Τ.Α. και μάλιστα κατέχουν και θέσεις σε Διοικητικά Συμβούλια στρατιωτικών συνδικαλιστικών ενώσεων, ενεργούν πάρα τω νόμω. Δηλαδή παραβιάζουν το νόμο. Γιατί το κάνουν; Ας απαντήσουν μόνοι τους. Κάποια στιγμή όμως όλα θα δουν το φως της δημοσιότητας και η μισή αλήθεια που παρουσιάζουν κάποιοι θα αποδειχθεί ότι δεν είναι έτσι.

Και το ερώτημα που θέτω εδώ δημοσίως, καθόσον γνωρίζω ότι το profil μου παρακολουθείται ανελλιπώς, είναι ένα και μοναδικό.

Οι συνάδελφοι που εμφανίζονται δημοσίως και διαλαλούν την ενότητα και τη νομιμότητα (ενότητα όμως μόνο εάν σβήσει η Π.Ο.Ε.Σ.) σύμφωνα με όσα οι ίδιοι λένε, γιατί παραβιάζουν το νόμο; Γιατί εμφανίζονται κατέχοντες θέσεις σε Διοικητικά Συμβούλια ενώσεων όπου δεν μπορούν να είναι μέλη τους; Γιατί δεν λένε δημόσια την αλήθεια; Η αλήθεια θα ακουστεί, έτσι κι αλλιώς. Και το γνωρίζουν. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Ευθαρσώς λοιπόν, επαναλαμβάνω και αναμένω τις ενέργειές τους, όπως αυτοί ξέρουν να κάνουν. Όσοι υπηρετούν στο ΣΓ ΥΕΘΑ, ΜΥ ΥΠΕΘΑ, ΝΣΚ και περιφερειακές ενώσεις στρατιωτικών και δεν είναι εγγεγραμμένοι στην Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Β.Τ.Α. και στις περιφερειακές ενώσεις στρατιωτικών στις οποίες οφείλουν να είναι εγγεγραμμένοι, ενεργούν παρά τα νόμω. Αναμένω λοιπόν με ενδιαφέρον. Εάν λέω ψέματα ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Εάν λέω αλήθεια ας σωπάσουν και ας ασχοληθούν με τα προβλήματα των ανθρώπων που φέρεται να εκπροσωπούν και όχι με το πώς θα κλείσει η Π.Ο.Ε.Σ.

Και κάτι τελευταίο. Η Π.Ο.Ε.Σ. δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, φορέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να ελέγξει τα μέλη των υφιστάμενων πρωτοθάθμιων ενώσεων στρατιωτικών για τη νομιμότητα της εγγραφής τους. Εάν υπάρχουν μέλη που δεν νομιμοποιούνται να είναι εγγεγραμμένα στις ενώσεις στις καταστάσεις των οποίων εμφανίζονται να είναι εγγεγραμμένα, να ενημερωθούν άμεσα οι ενώσεις αυτές ώστε να διαγραφούν, όπως ο νόμος ορίζει και να ακολουθήσει πειθαρχικός έλεγχος. Είναι σα να λέμε ότι κάποιος που υπηρετεί στην Αθήνα μπορεί να εγγραφεί στην ένωση Ηπείρου. Μπορεί; Όχι, δεν μπορεί.

Αυτά και έπεται συνέχεια. Μετά μπορούμε να μιλήσουμε για το αντιπροσωπευτικότερο του πράγματος.