Ουκρανοί: Οι Γάλλοι πήγαν να φορτώσουν σαπάκι πλοίο στους Έλληνες – Έξαλλη η Αθήνα



Οι Γάλλοι πήγαν να φορτώσουν σαπάκι πλοίο στους Έλληνες με την Αθήνα να κόβει κάθε κουβέντα, σημειώνει το ουκρανικό Defense Express.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, το επόμενο έτος, η Γαλλία προγραμματίζει να αφοπλίσει τη φρεγάτα «που προσπάθησε να παραδώσει στην Ελλάδα».

Οι Ουκρανοί του Defense Express αναφέρονται στο πλοίο Latouche-Tréville, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία πριν από 30 χρόνια.

Η Γαλλία προσφέρθηκε να δώσει στην Ελλάδα δύο φρεγάτες δωρεάν – το πλοίο Jean Bart (D615) και το Latouche-Tréville (D646), τα οποία χρησιμοποιούνται από το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας και τέθηκαν σε λειτουργία πριν από 30 χρόνια.

«Οι Γάλλοι επέπληξαν τους Έλληνες λέγοντας τους πως η φρεγάτα Latouche-Tréville (D646) «βρίσκεται σε εξαιρετική τεχνική κατάσταση».

Όμως, για την μεταφορά των συγκεκριμένων πλοίων, οι Γάλλοι πρότειναν στην Αθήνα «να ανακοινώσει διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια νέων πολεμικών πλοίων με την Γαλλία «να κερδίζει τον διαγωνισμό».

Η Ελλάδα απέρριψε μια τέτοια προσφορά.

Το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι το 2022 θα αφοπλίσει το Latouche-Tréville (D646).

Είναι πιθανό οι Γάλλοι να σχεδιάζουν να μετατρέψουν τη φρεγάτα τους Latouche-Tréville (D646) σε περιπολικό πλοίο χωρίς τα βασικά του όπλα.

Η πρακτική αυτή χρησιμοποιείται στο γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Για παράδειγμα, τον Μάιο του τρέχοντος έτους, το FS Commandant Birot μπήκε άοπλο σε αποστολή περιοπολίας στην Μαύρη Θάλασσα ενώ το 2025 θα πρέπει να αποσυρθεί από το Γαλλικό Ναυτικό.