Φρεγάτες: Πανωλεθρία των Αμερικανών στη σύσκεψη των Ελλήνων ναυάρχων;



Πανωλεθρία των Αμερικανών στη σύσκεψη των Ελλήνων ναυάρχων βλέπει το militaire.gr.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του militaire.gr (σ.σ. έχει καλό ρεπορτάζ) μόνο τρεις από τους 16 ναυάρχους του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ)συζητούν ακόμη το ενδεχόμενο των αμερικανικών φρεγατών.

Την ίδια ώρα, όπως τονίζεατι, η πλειοψηφία των ναυάρχων έχει «ξεκάθαρη αρνητική άποψη» και έχει καταλήξει στην «κατάταξη των υποψηφίων».

Σύμφωνα με τα όσα είναι σε θέση να γνωρίζει το Sportime η ολλανδική πρόταση έχει συγκεντρώσει πολλούς υποστηρικτές ενώ δεν πρέπει να αφήνουμε εκτός κάδρου τόσο την βρετανική πρόταση όσο και τις προτάσεις της Ισπανίας και της Γερμανίας.

Η όποια απόφαση για τις φρεγάτες θα είναι στο τέλος πολιτική, όμως το Πολεμικό Ναυτικό θα έχει προτείνει την λίστα με τις δικές του προσεγγίσεις.

Η λίστα αυτή θα είναι, όπως σημειώνεται ανεπίσημα, λίστα με στρογγυλεμένη προσέγγιση, στην οποία θα καταγράφονται τα υπέρ και τα κατά κάθε πρότασης.

Στο Πολεμικό Ναυτικό είναι σίγουρο πως θα γίνει η καλύτερη δυνατή προσέγγιση των προτάσεων.

Από εκεί και πέρα θα είναι πολιτικό ζήτημα για την επιλογή της απόφασης, η οποία στο τέλος της ημέρας θα εξυπηρετεί καλύτερα το γενικότερο ελληνικό συμφέρον.

Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί στην κυβέρνηση που θεωρούν πως η Ελλάδα δεν έχει να δώσει λογαριασμό σε κανέναν για την πρόταση η οποία θα προκριθεί, αφού θεωρεί πως στη βάση των εξοπλιστικών προγραμμάτων που τρέχουν και θα τρέξουν, στο «τέλος της ημέρας» όλες οι πλευρές θα ικανοποιηθούν (Rafale από την Γαλλία, υποβρύχια από την Γερμανία, F-16 Viper από τις ΗΠΑ κ.ο.κ.).