Τεράστια αρμάδα συγκεντρώνει το ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα – «Βράζει» η Μόσχα«Βράζει» η Μόσχα με τη νέα άσκηση που θα πραγματοποιήσει το ΝΑΤΟ, η οποία ξεκινά τη Δεύτερα 28 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουλίου.

Μετά το σοβαρότατο συμβάν με το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Defender όπου ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το πλοίο πραγματοποιώντας αφέσεις βομβών σε κάποια απόσταση από αυτό, τώρα το ΝΑΤΟ κινητοποιεί μια τεράστια αεροναυτική δύναμη η οποία θα ασκηθεί στην διακεκαυμένη ζώνη της Μούρης Θάλασσας.

Στην άσκηση θα συμμετάσχει και το ΠΝ (πιθανότατα με μια ΤΠΚ Super Vita) όπως είχε κάνει και πέρυσι.

Το πρόβλημα είναι ότι η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα την Βρετανία (αρα και τις υπόλοιπες χώρες του ΝΑΤΟ), ότι εάν παραβιάσουν ξανά δεσμευμένες περιοχές για ασκήσεις που έχει «κλειδώσει» το ρωσικό  Ναυτικό, τότε θα υπάρξει απάντηση με πυρά.

Ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας βρίσκεται ήδη σε πλήρη ετοιμότητα ενώ οι αεροπορικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με την αποστολή τριών αεροσκαφών ναυτικής επιτήρησης Tu-142 στο αεροδρόμιο ab Yeysk το οποίο βρίσκεται κοντά στην «θερμή» περιοχή.

Ταυτόχρονα όπως αναφέρεται ρωσικά υποβρύχια κλάσης Kilo επιθεωρούνται πριν αποπλεύσουν πο τη βάση τους.

Το συμβάν με το HMS Defender έχει προκαλέσει αλυσίδα εξελίξεων ανεβάζοντας την ένταση στο κατακόρυφο με την Ρωσία να διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθεί άλλη φορά παραβίαση των υδάτων της.  


ΠΗΓΗ