Έρχεται σύρραξη στη Λιβύη - LNA: ''Η Τουρκία θα ακυρώσει τις εκλογές, έστειλε πράκτορες''Πάμε για νέα αντιπαράθεση
 Σφοδρή επίθεση, εναντίον του Τούρκου Υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ,  για την επίσκεψή  του στην Λιβύη, εκτόξευσε ο  Αρχηγός του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Στρατηγός Ahmed Al-Mismari.

Χαρακτήρισε την επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Άμυνας στην Τρίπολη, χωρίς συντονισμό με το Λιβυκό κράτος, ως παραβίαση του κράτους, ρωτώντας: «Πού είναι η διεθνής κοινότητα σε αυτήν την παραβίαση; "

Ο Αλ-Μισμάρι, είπε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στη Βεγγάζη, ότι ο λιβυκός στρατός, αγωνίζεται για την ειρήνη και ότι θα διεξάγει έγκαιρες εκλογές για να επιλέξουν οι Λίβυοι ποιος θα τους κυβερνά.

Εκτόξευσε ευθείες βολές εναντίον της Τουρκίας, κατηγορώντας την, ότι προσπαθεί να ακυρώσει τις προγραμματισμένες εκλογές στη Λιβύη, με ολοκληρωμένο σχέδιο και με την χρήση πρακτόρων της Άγκυρας.

Πρόσθεσε: «Ποιος ήταν  μαζί με τον Akar στο αεροπλάνο; Μήπως ήταν μαζί του ένας από τους ηγέτες της Αλ Κάιντα; Ήταν μαζί του κάποιος που είναι ένα άτομο  διεθνώς επικηρυγμένο;  Έχει λάβει οδηγίες και εντολές από τους Τούρκους,  για να ακυρωθούν  οι  επερχόμενες  εκλογές της Λιβύης στις 24 Δεκεμβρίου, μέσω διασποράς  φημών  και διαρροών μέσω των πρακτόρων τους; "

Ο Al-Mismari, επέστρεψε τα βέλη, σε αυτούς  που   τον καταγγέλλουν ότι προσπαθεί να στρατιωτικοποιήσει το κράτος της Λιβύης λέγοντας: «Εκείνοι που απαιτούν την άρνηση της  στρατιωτικοποίησης του κράτους, τι λένε για την είσοδο του Τούρκου υπουργού Άμυνας στη χώρα, χωρίς συντονισμό με το κράτος».

Και συνέχισε λέγοντας:

«Πού είναι το Προεδρικό Συμβούλιο και η εξάμηνη κυβέρνηση ( μεταβατικής  ως τις εκλογές); Πού είναι τα όργανα της κοινωνίας των πολιτών; Πού είναι οι πολιτικοί ακτιβιστές, για αυτό το αυθαίρετο τουρκικό μέτρο; Η αλήθεια είναι, ότι αυτό  είναι πέρα ​​από ένα έγκλημα. Όλοι οι Λιβύοι εκδιώκονται από μια ξεπερασμένη βάση. Οι τουρκικές δυνάμεις έχουν  τον πλήρη έλεγχο της βάσης».

Ο Αλ Μισμάρι, προειδοποίησε για την επικείμενη εμφάνιση μιας τρομοκρατικής επιχείρησης στη νοτιοδυτική περιοχή, σημειώνοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις «κατάφεραν να μετατρέψουν αυτές τις ομάδες, από ομάδες δεκάδων ή εκατοντάδων σε μεμονωμένους λύκους και κοπάδια που περιφέρονται στην έρημο»
 
Πρέπει να επισημάνουμε,  ότι το τελευταίο διάστημα, διαδίδονται φήμες ότι καθώς πλησιάζουν οι εκλογές  στις 24 Δεκεμβρίου, ο Χαφτάρ, θα κινηθεί και ότι θα υπάρξει επίθεση από τον στρατό της Λιβύης στην Τρίπολη, ούτως ώστε, να δώσει το πρόσχημα  στην Τουρκία να μεταφέρει περισσότερες δυνάμεις , στρατιωτικό προσωπικό και μισθοφόρους στην Λιβύη. 

Ο Al-Mismari, ζήτησε μια σαφή αιτιολόγηση από τον Πρωθυπουργό, «Ποιος είναι ο Υπουργός Άμυνας; Εάν είναι προσωπικά ο Υπουργός Άμυνας, θέλουμε μια επίσημη επιστολή διάψευσης  από αυτόν επειδή είναι ο Υπουργός Άμυνας, και μέχρι να λάβουμε μια επίσημη επιστολή, θεωρούμε ότι το Υπουργείο Άμυνας είναι κενό. "

Εν τω μεταξύ, σε  μια δήλωση του Προέδρου του Συμβουλίου Επιχειρήσεων της Τουρκίας-Λιβύης Μουρτάζα Καρανφίλ, ανακοινώθηκε ότι  οι εξαγωγές της Τουρκίας στη Λιβύη, αυξήθηκαν κατά 67% την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου και έφτασαν τα 983 εκατομμύρια δολάρια.  "Οι πολιτικές σχέσεις και ο όγκος των συναλλαγών, μεταξύ των δύο χωρών έχουν αποκτήσει δυναμική"

Θέλοντας η Τουρκία, να εκμεταλλευτεί την υπογραφή της συμφωνίας για τη θαλάσσια δικαιοδοσία που υπεγράφη μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης τον Νοέμβριο του 2019, υπερθεματίζουν το γεγονός ότι οι στρατιωτικές, πολιτικές, διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ των χωρών συνεχίζουν να αναπτύσσονται.

Κρατούν ψηλά στην ατζέντα, ότι ειδικά, μετά την ανάληψη της αποστολής από την προσωρινή κυβέρνηση τον Φεβρουάριο, οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ των χωρών επιταχύνθηκαν και οι εξελίξεις είχαν θετικό αντίκτυπο στις εξαγωγές της Τουρκίας.

Θέλοντας να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη των πολιτών της Λιβύης, προβάλλουν το επιχείρημα, ότι  η  Τουρκία βρίσκεται στη  σωστή πλευρά των πραγμάτων και έχει κερδίσει τις καρδιές του λαού της Λιβύης, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με αυτήν την επίγνωση, οι βασικές ανάγκες που στερήθηκε πρόσφατα η Λιβύη επιλύονται σταδιακά.

"Η κινητοποίηση της οικονομίας και η επιτάχυνση της σταθερότητας, συνεχίζονται ταυτόχρονα στη Λιβύη. Μπορούμε να το δούμε στα 5μηνα εξαγωγικά μας στοιχεία." δήλωσε ο Καρανφίλ

Έτσι η Τουρκία , με τα γνωστά τερτίπια της, προσπαθεί να πατήσει πόδι και να μείνει στην Λιβύη, χρησιμοποιώντας  την άσκηση προπαγανδιστικής πίεσης  στρατιωτικά, διπλωματικά και αναπτυξιακά.

Νεότερη Παλαιότερη