Επτά πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάποιος που θέλει να γίνει ελεύθερος σκοπευτήςΒετεράνοι των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων προσπάθησαν να συνοψίσουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάποιος που ενδιαφέρεται να γίνει ελεύθερος σκοπευτής στα 7 παρακάτω βασικά θέματα.

1. Δεν είναι όπως στις ταινίες

Το Χόλιγουντ παρουσιάζει συχνά έναν ελεύθερο σκοπευτή ως την δύναμη ενός ατόμου που εντοπίζει αυτήν την τέλεια τοποθεσία για να στοχεύσει. Στη σύγχρονη εποχή, οι ελεύθεροι σκοπευτές δουλεύουν συνήθως σε ομάδες 4-8 ατόμων που αποτελούνται από τον σκοπευτή, τον spotter και επιπλέον στρατεύματα για ασφάλεια.

2. Η ριπή είναι μόνο ένα κλάσμα της εργασίας

Ένας ελεύθερος σκοπευτής πρέπει να προγραμματίσει σωστά την αποστολή, να κάνει ήσυχο ελιγμό σε μια καλά κρυμμένη θέση πυροβολισμού, να εντοπίσει το στόχο του, να ολοκληρώσει τον μαθηματικό υπολογισμό πριν πυροβολήσει με το όπλο του, και στη συνέχεια να βγεί με ασφάλεια.
Μια αποστολή θα μπορούσε να διαρκέσει ημέρες.

3. Έχετε ψυχική ρύθμιση

Για να είσαι ελεύθερος σκοπευτής δεν αρκεί απλώς να είσαι εξαιρετικός σκοπευτής - αν και αυτό είναι σημαντικό. Όμως, όταν βρίσκεστε σε υπηρεσία, πρέπει να ξεπεράσετε πολλούς ψυχικούς περιορισμούς, όπως έλλειψη ύπνου, τροφής, καιρικές συνθήκες και άλλα. Οι ομάδες συνήθως πορεύονται μόνο με τις προμήθειες που μπορούν να μεταφέρουν και τίποτα παραπάνω.

Οι ομάδες συνήθως ξεπερνούν τις γραμμές του εχθρού και πρέπει να διατηρούν πειθαρχία καθ 'όλη τη διάρκεια της αποστολής. Εάν ο σκοπευτής έχει διανοητική βλάβη στο πεδίο, η αποστολή θα μπορούσε να καταστραφεί

4. Η υπομονή είναι αρετή

Το να κάνεις λάθος επειδή βιάζεσαι είναι απαράδεκτο και μπορεί να σε σκοτώσει. Η υπερκινητική στιγμή ενός ελεύθερου σκοπευτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε θάνατο.

5. Η επιλογή

Η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης δεν εγγυάται θέση στην ομάδα. Οι ομάδες ελεύθερων σκοπευτών αναζητούν τον άντρα που δεν είναι μόνο ικανός να πυροβολήσει τέλεια, αλλά να έχει μια ιδαιίτερη προσωπικότητα. Μόλις επιλεγεί θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση της έντονης εκπαίδευσης ελεύθερων σκοπευτών.

6. Είναι συνεχής εκπαίδευση και μάθηση

Οι τακτικές μάχης αλλάζουν και εξελίσσονται με βάση το περιβάλλον που αντιμετωπίζει ο σκοπευτής. Τούτου λεχθέντος, μια ομάδα σκοπευτών πρέπει να είναι σε θέση να προσαρμόζεται και να ξεπερνά κάθε κατάσταση που παρουσιάζεται.

Εάν πχ ο άνεμος συνεχίζει ή ο ελεύθερος σκοπευτής αναγκαστεί να μετεγκατασταθεί, πιθανότατα θα πρέπει να αναδιαμορφώσει την ευθυγράμμιση της όρασης του μέσα σε λίγες στιγμές.

7. Δεν είναι μια έξοδος από το πεζικό

Πολλοί νεαροί στρατιώτες τείνουν να πιστεύουν ότι η μετάβαση στην κατηγορία του ελεύθερου σκοπευτή είναι ένας εύκολος τρόπος για να ξεφύγουμε από τον τρόμο. Η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι μόνο πρόσθετο βαρύ εργαλείο που πρέπει να μεταφέρουν κατά τη διάρκεια των αποστολών τους.

Νεότερη Παλαιότερη