Toυρκία σε ΣΟΚ: Η Ελλάδα παίρνει 20 Spike NLOS και κάνει φρούριο το Καστελοριζο



Η Ελλάδα παίρνει του ισραηλινούς υπερπυραύλους που τρέμει η Άγκυρα – Άναυδοι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι τoυ τηλεοπτικού δικτύου A Haber στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, με τη «συμφωνία που αναμένεται να υπογραφεί σύντομα, η διοίκηση της Αθήνας θα λάβει 20 πυραύλους Spike NLOS από το Τελ Αβίβ.

Πηγές που επικαλούνται οι Τούρκοι αναφέρουν πως οι πύραυλοι αυτοί, «που είναι το νέο βήμα στον αγώνα όπλων της Ελλάδας, θα αναπτυχθούν ειδικά στα νησιά απέναντι από την Τουρκία».

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι Ελλάδα και Ισραήλ «έχουν σχηματίσει μέτωπο ενάντια στην Τουρκία.

Μάλιστα το A Haber επικαλείται ελληνικά μέσα ενημέρωσης τα οποία υποστήριξαν ότι «μικρά νησιά όπως το Καστελοριζο, ακριβώς απέναντι από το ΚΑας, είναι ιδανικά για την ανάπτυξη των ισραηλινών πυραύλων».

«Η πρώτη παράδοση των πυραύλων βάρους 70 κιλών και εμβέλειας 32 χλμ, οι οποίοι μπορούν να πυροδοτηθούν από το έδαφος, την θαλάσσα ή από επιθετικά ελικόπτερα, θα είναι στο τέλος του 2021 ή τον Ιανουάριο του 2022», αναφέρουν οι Τούρκοι.

Στο σημείο αυτό οι Τούρκοι επικαλούνται «διεθνείς συμφωνίες» με τις οποίες όπως αναφέρουν «απαγορεύεται στην Ελλάδα να οπλίζει πολλά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος», με το Καστελόριζο να «είναι ένα από αυτά».