Toυρκία: Έτοιμα και οπλισμένα τα mini – drone καμικάζι των δύο κιλών – Πετάνε στο λεπτό



Έτοιμα και οπλισμένα τα mini – drone καμικάζι των δύο κιλών Alpagu, που αναπτύχθηκαν από την τουρκική Defense Technologies Engineering and Trade (STM).

Ο πρόεδρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντέμιρ, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαν λόγο για «ένα άμεσο χτύπημα από το Alpagu με ελαφρύ και μεγάλο αντίκτυπο».

Σύμφωνα με τους Τούρκους το Fixed Wing Intelligent Striker UAV, το οποίο μπορεί να λειτουργεί αποτελεσματικά μέρα και νύχτα ενώ η δοκιμή του στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ο Γενικός Διευθυντής του STM Οζγκούρ Γκιουλεργιούζ, έγραψε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για «μέρα υπερηφάνειας για εμάς», σημειώνει το τουρκικό defenceandtechnology.com.

Το Alpagu χρειαζεται μόνο έναν χειριστή για να επιχειρήσει.

Το τουρκικό drone καμικάζι έχει επιχειρησιακό εύρος έως τα 10 χλμ, διάρκεια αποστολής 10 λεπτά, μπορεί να πετάξει στα 400 πόδια με ταχύτητα πλεύσης τους 50 κόμβους και μέγιστη ταχύτητα τους 65 κόμβους.

Έχει βάρος μόλις 2 κιλα και επιχειρησιακά έτοιμο (σ.σ. στον αέρα) είναι σε μόλις ένα λεπτό.

Το Alpagu έχει δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και επεξεργασίας εικόνας, ενώ σχεδιάζεται και μία μεγαλύτερη έκδοση του Alpagu, βάρους 10 κιλών.

Το drone θα είναι σε θέση να ενσωματωθεί σε πλατφόρμες UAV και να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικούς τύπους αποστολών.