Ιράκ: Επίθεση με 14 ρουκέτες στην αμερικανική στρατιωτική βάση Αϊν αλ-ΆσαντΕπίθεση με δεκατέσσερις ρουκέτες δέχθηκε σήμερα η στρατιωτική βάση Αϊν αλ-Άσαντ, στο δυτικό Ιράκ, που φιλοξενεί Αμερικανούς στρατιώτες, όπως ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο συνταγματάρχης Γουέιν Μαρότο.

«Περίπου στις 12:30 τοπική ώρα, η αεροπορική βάση Αΐν αλ-Άσαντ δέχθηκε επίθεση με 14 ρουκέτες. Έπεσαν στη βάση και στην περίμετρό της. Τα συστήματα άμυνας ενεργοποιήθηκαν. Οι προκαταρκτικές πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις ελαφρά τραυματίες», έγραψε ο συνταγματάρχης Μαρότο.

Προηγουμένως ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ιρακινού στρατού είχε κάνει λόγο στο Γαλλικό Πρακτορείο για επτά ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν εναντίον της βάσης.

Πρόκειται για την τελευταία σε μια σειρά επιθέσεων που έχουν γίνει πλέον καθημερινές εναντίον των αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ.

Η βάση Αΐν αλ-Άσαντ, στην ερημική δυτική περιοχή της επαρχίας Άνμπαρ, είχε γίνει ήδη στόχος τριών ρουκετών τη Δευτέρα και μερικές ώρες αργότερα η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη είχε απειληθεί από ένα μη επανδρωμένο αεροπλάνο, το οποίο καταρρίφθηκε.

Συνολικά 49 επιθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί από την αρχή της χρονιάς εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ, όπου είναι ανεπτυγμένοι 2.500 Αμερικανοί στρατιώτες στο πλαίσιο του διεθνούς αντιτρομοκρατικού συνασπισμού.


ΠΗΓΗ
Νεότερη Παλαιότερη