Η Τουρκία θα στείλει 150 μισθοφόρους στη Λιβύη από την Συρία



Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR), Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, δήλωσε ότι περίπου 150 Σύριοι μισθοφόροι ετοιμάζονται να μετακινηθούν μέσω της Τουρκίας στις περιοχές επιρροής των τουρκικών υποστηριζόμενων παρατάξεων στη Λιβύη.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη με την τηλεόραση Al-Arabiya, ο Abdul Rahman πρόσθεσε ότι οι περιοχές επιρροής των τουρκικών υποστηριζόμενων παρατάξεων στο Afrin της Συρίας και στην ύπαιθρο του Χαλεπίου έχουν γίνει «ανθρώπινη δεξαμενή» για τους συριακούς μισθοφόρους.

Εξήγησε ότι αυτό που συμβαίνει είναι μια διαδικασία αλλαγής μισθοφόρων και όχι επιστροφή για αυτούς από τη Λιβύη στη Συρία. «Ένας συγκεκριμένος αριθμός συριακών μισθοφόρων επιστρέφουν στη Λιβύη, παρόμοιος αριθμός».

Ο Αμπντουλάχ Ραχμάν τόνισε ότι ο μηνιαίος μισθός μισθοφόρου μειώθηκε σε 500 δολάρια ΗΠΑ, αφού ήταν 2000 δολάρια ΗΠΑ σε αντάλλαγμα για τη φύλαξη των τουρκικών σημείων στη Λιβύη.

«Τον επόμενο Σεπτέμβριο, ενδέχεται να δούμε μια νέα ανθρώπινη δεξαμενή [Συριακών] μισθοφόρων που συμμετέχουν στο Αφγανιστάν».