Ο Στεφανής στην ΠΕ/98 ΑΔΤΕ στη Λέσβο-Συμμετείχε σε σύσκεψη για τις μεταναστευτικές ροέςΟ Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής μετέβη στη Λέσβο, στην Περιοχή Ευθύνης της 98ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ), το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021.

Επισκέφθηκε το Στρατηγείο της 98 ΑΔΤΕ, όπου συμμετείχε σε συντονιστική σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Δημήτριος Τσιπίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Βαζούρας, ο Διοικητής της 9ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αρχιπλοίαρχος Δημήτριος Κωσταράκης ΛΣ, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βορείου Αιγαίου Αρχιπύραρχος Χριστόφορος Μπόκας, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Μυτιλήνης, καθώς και ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Λέσβου.

Επίσης, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Στρατιωτικό Πρατήριο (ΣΠ) Λέσβου, όπου περιηγήθηκε στους χώρους και συνομίλησε με το προσωπικό.

Στο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων εξωστρέφειας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με σκοπό την αμοιβαία αξιοποίηση δυνατοτήτων επ’ ωφελεία της Πατρίδας και της κοινωνικής προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, πραγματοποίησε επίσης συναντήσεις με τους Μητροπολίτες Μυτιλήνης, Ερεσού & Πλωμαρίου κ.κ. Ιάκωβο, Μηθύμνης κ.κ. Χρυσόστομο, τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχη Βέρρο και τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Μόριας κ. Ιωάννη Μαστρογιάννη και Παναγιούδας κ. Ευάγγελο Βιόλατζη. Επιπλέον, επισκέφθηκε τη Δημοτική Κοινότητα της Αγιάσου, όπου συνομίλησε με κατοίκους.

Κατά την παραμονή του, επισκέφθηκε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, όπου, λόγω των επετειακών δράσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης, φιλοξενείται έκθεση με θέμα «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL», συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (ΕΙΜ).
Νεότερη Παλαιότερη