Τα ρωσικά Sukhoi έστειλαν αδιάβαστο κορυφαίο στέλεχος του ISIS



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός των επιχειρήσεων λαθρεμπορίου πετρελαίου του ISIS σκοτώθηκε σε ρωσική αεροπορική επίθεση που έπληξε το κρησφύγετό του στην κεντρική περιοχή της Συρίας.

Ιρακινές πηγές που συνδέονται με την ομάδα θρήνησαν τον ηγέτη της τρομοκρατίας που είναι κοινώς γνωστός ως «Sami al-Ajouz» την 1η Ιουλίου. Παραμένει ασαφές εάν ο al-Ajouz σκοτώθηκε την ίδια ημέρα ή νωρίτερα, σημειώνει το southfront.org.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Al-Ajouz ήταν υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις λαθρεμπορίου πετρελαίου του ISIS τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία. Ο αρχηγός των τρομοκρατών κατάγεται από την πόλη Sdirah στην περιοχή al-Shirqat της επαρχίας Nineveh στο βόρειο Ιράκ. Ο τρομοκράτης, επίσης γνωστός ως «αλ-Χατζ Χαμίντ», αναφέρεται ότι ήταν μέλος της φυλής Jubur.

Το ISIS κατέλαβε τα περισσότερα πετρελαϊκά πεδία στο Ιράκ και τη Συρία, αφού κήρυξε το «Χαλιφάτο» του το 2014. Η τρομοκρατική ομάδα μετέφερε λαθραία κλεμμένο πετρέλαιο στην Τουρκία, καθώς και σε μικρούς εμπόρους στη Συρία και το Ιράκ πριν καταρρεύσει. Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις (VKS) έπαιξαν βασικό ρόλο στην κατάρρευση των επιχειρήσεων λαθρεμπορίου πετρελαίου του ομίλου.

Εάν επιβεβαιωθεί, ο θάνατος του al-Ajouz θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για το ISIS καθώς τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη είναι πολύ ενεργά ενάντια στους πυρήνες της ομάδας στην κεντρική Συρία. Περισσότεροι από 50 τρομοκράτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων τον περασμένο Ιούνιο.