Ρωσία: Αναβλήθηκε η επισκευή του ρωσικού αεροπλανοφόρου λόγω σοβαρής κλοπής



Η επισκευή του αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» αναβλήθηκε επ’ αόριστον λόγω των εντοπισμένων κλοπών κατά την επισκευή του.

Ορισμένες πηγές πληροφοριών αναφέρουν ότι σήμερα υπάλληλοι του περιφερειακού τμήματος του FSB ήρθαν με ένταλμα έρευνας στο 35ο παράρτημα του Ναυπηγείου Ζβεζντότσκα στο Μούρμανσκ. 

Το κύριο θέμα ήταν η εμφάνιση πληροφοριών σχετικά με πολλές κλοπές που διαπράχθηκαν κατά την επισκευή του μοναδικού ρωσικού αεροπλανοφόρου, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι οι ημερομηνίες επισκευής του ρωσικού αεροπλανοφόρου αναβλήθηκαν επ’ αόριστον.

«Η τεκμηρίωση σχετικά με τις συμβάσεις του εργοστασίου και των ηλεκτρονικών εγκαταστάσεων αποσύρεται, λόγω έρευνας από τη διοίκηση της εταιρείας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Τα μέτρα σχετίζονται με τις πληροφορίες σχετικά με την πιθανή υπεξαίρεση κεφαλαίων που διατίθενται για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του ναυπηγείου, καθώς και συμβάσεις για την ανοικοδόμηση της αποβάθρας για την επισκευή του μοναδικού ρωσικού αερομεταφορέα, Ναυάρχου Κουζνετσόφ», αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα στο Telegram.