Δεν "τσίμπησε" ο ΥΠΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος



Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της DEFEA 2021 (Defence Exhibition Athens), της μεγαλύτερης αμυντικής έκθεσης στην Ελλάδα.

Φρεγάτες: Η DEFEA 2021 σκοπεύει να μπει στο παγκόσμιο καλεντάρι εκθέσεων οπλικών συστημάτων.

Συνολικά 315 εκθέτες από 22 χώρες, μεταξύ των οποίων ο αμερικανικός κολοσσός Lockheed Martin και η γαλλική Dassault Aviation που κατασκευάζει τα Rafale, έδωσαν το «παρών» στο Metropolitan Expo στα Σπάτα.

Επίσης, Boeing, η γαλλική Naval Group που είναι πρωτοπόρος στην κατασκευή πολεμικών πλοίων, η ολλανδική Damen, η βρετανική Babcock, η ιταλική Fincantieri, η ισραηλινή Elbit και φυσικά η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.

Θερμή ήταν η υποδοχή στον κ. Παναγιωτόπουλο στο περίπτερο της αμερικανικής Lockheed Martin, με τον Γάλλο πρέσβη να δείχνει κατ’ αρχάς στον Έλληνα υπουργό Άμυνας τις μακέτες ενός F-16 και ενός F-35, του καλύτερου αεροσκάφους 5ης γενιάς παγκοσμίως.

Στη συνέχεια ο κ. Πάιατ οδήγησε τον κ. Παναγιωτόπουλο στην μακέτα της αμερικανικής φρεγάτας MMSC, την οποία οι Αμερικανοί ονόμασαν HF2 (Hellenic Frigate2), ενημερώνοντας πως το συγκεκριμένο πλοίο έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες του ελληνικού Στόλου.

Ο κ. Πάιατ δώρισε στον κ. Παναγιωτόπουλο και ένα καπέλο με το logo HF2, με τον ίδιο να το φοράει και τον Έλληνα υπουργό να αρνείται ευγενικά.


ΠΗΓΗ