Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν αμερικανικά βομβαρδιστικά κοντά στα σύνορα της ΡωσίαςΤέσσερα ρωσικά μαχητικά MiG-31 και Su-35 συνόδευσαν τρία αμερικανικά βομβαρδιστικά В-52Н που εντοπίστηκαν κοντά στα ρωσικά σύνορα, σύμφωνα με δήλωση του ρωσικού στρατού. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, οι ρωσικές συσκευές ελέγχου του εναέριου χώρου ανίχνευσαν τρεις στόχους αέρος που πλησίαζαν τον εναέριο χώρο του κράτους πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Βεριγγείου θάλασσας.

«Για τον εντοπισμό των αεροπορικών στόχων και την πρόληψη της παράνομης εισόδου στον ρωσικό εναέριο χώρο, απογειώθηκαν δύο ζεύγη μαχητών MiG-31 και Su-35 από τις δυνάμεις αεροπορικής άμυνας της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιοχής» δήλωσε το ρωσικό Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας.

Τα ρωσικά μαχητικά αναγνώρισαν τους αεροπορικούς στόχους ως στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52H από την Αμερικανική Αεροπορία της Πολεμικής Διοίκησης Επιθέσεων και τα συνόδευσαν πάνω από τη της Βερίγγειο θάλασσα, δήλωσε το κέντρο, προσθέτοντας ότι παρεμποδίστηκε οποιαδήποτε παράνομη είσοδος στον εναέριο χώρο της χώρας.

Νεότερη Παλαιότερη