Τα Ισραηλινά λόμπι ετοιμάζουν ''μνημόσυνο'' στην Τουρκία



Η αμερικανο-εβραϊκή επιτροπή δια ''στόματος'' David Harris, προαναγγέλλει τον άξονα που θα κατατροπώσει τους νεο-Οθωμανούς του Ερντογάν

Οι μέρες είναι πλέον μετρημένες για το τουρκικό καθεστώς στην Α.Μεσόγειο, αφού ο πρόεδρος των Αμερικανοεβραίων στις ΗΠΑ,David Harris, ουσιαστικά κάνει ήδη το “μνημόσυνο” του τουρκικού καθεστώτος στην Α.Μεσόγειο, λόγω φυσικά των τεράστιων σχεδίων εταιρειών κολοσσών που θα δραστηριοποιηθούν στην περιοχή.   

“Συναρπαστικές εξελίξεις σε East Med και Μέση Ανατολή. Το Μπαχρέιν, η Κύπρος, η Αίγυπτος, η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Ιορδανία και τα ΗΑΕ, μεταξύ άλλων, εντείνουν τους δεσμούς σε διάφορους τομείς.

Χώρες ταραξίες όπως το Ιράν και η Τουρκία, προσπαθούν όσο μπορούν, δεν θα καταφέρουν να σαμποτάρουν τις προοπτικές περισσότερης περιφερειακής συνεργασίας”, δηλώνει ο ίδιος όντας επικεφαλής μιας πανίσχυρης επιτροπής που έχει τεράστια επιρροή σε Κογκρέσο, Πεντάγωνο και ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.


 
Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές και υπόγειες, καθώς πιθανότατα, διάφορα “αιφνιδιαστικά” γεγονότα θα “κτυπήσουν” ανελέητα την χώρα που σήμερα ονομάζεται Τουρκία, η οποία σύντομα, ποιος ξέρει σε τι τρομερά άσχημη θέση μπορεί να βρεθεί.    

Για να γίνουμε όμως πιο κατανοητοί, κανείς δεν μας αγάπησε ως Ελλάδα ξαφνικά, απλά αυτήν την δεδομένη χρονική περίοδο, οι Τούρκοι παρουσιάζονται ως αυτοί που ήταν πάντα ( δηλαδή Οθωμανοί κατακτητές οι οποίοι είναι ντεμοντέ στην δύση), ενώ η Α.Μεσόγειος κρύβει ένα τεράστιο θησαυρό από υδρογονάνθρακες.

Τα συμφέροντα της δύσης είναι πλέον με όλες τις χώρες της Μεσογείου πλην της Τουρκίας, για γνωστούς λόγους. 

Η Ελλάδα προσέφερε πολλά στις ΗΠΑ, δίνοντας βάσεις και εγκρίνοντας την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων,  στην κούρσα εξουσίας στην περιοχή αυτή, ανάμεσα σε Ρωσία, ΗΠΑ και Τουρκία.

Η Άγκυρα προσπαθεί να βάλει “πόδι” σε περιοχές που έχουν μοιρασθεί και καταχωρηθεί εδώ και πολλά χρόνια ( από υπερδυνάμεις), για αυτό και θα δεχθεί μια “παραδειγματική τιμωρία”, ειδικά στο θέμα πιθανής παρέμβασης του αγωγού East Med, ο οποίος διαλύει το σχέδιο "Γαλάζια Πατρίδα".      

Χθες η τουρκική κρατική ενεργειακή εταιρεία TPAO, υπέβαλε επίσημο αίτημα για λήψη αδειών για εξερεύνηση στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου η Άγκυρα διεξάγει παράνομες δραστηριότητες για την αναζήτηση υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες περιοχές, που ανήκουν ιδίως στην Κύπρο και την Ελλάδα.
 
Οι άδειες αναζήτησης αργού πετρελαίου αφορούν τρεις υπεράκτιες περιοχές, στα τουρκικά χωρικά ύδατα, έξω από την παράκτια ζώνη της Μερσίνας, ενώ θα επεκταθούν και στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η προβοκατόρικη κίνηση επισημοποιήθηκε μια εβδομάδα αφότου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησής του να διεξάγει δραστηριότητες εξερεύνησης στη Μεσόγειο, παραβιάζοντας την διεθνή νομοθεσία.

Ο Ερντογάν επικαλείται το θρησκευτικό συναίσθημα των Τούρκων όντας έτοιμος για επικίνδυνα πράγματα

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σήμερα σε κομματικό ακροατήριο, ανέφερε ότι πιστεύει ότι με τη βοήθεια του Αλλάχ και την υποστήριξη του έθνους, σίγουρα θα τερματίσει αυτήν την πορεία με νίκη ( κατά της Ελλάδος-Κύπρου και της δύσης).

Ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας: "Για να γίνουμε μια από τις πιο ισχυρές χώρες στον κόσμο πολιτικά, διπλωματικά, οικονομικά και στρατιωτικά, πρέπει να αλλάξουμε σελίδα το 2023 χωρίς περιστατικά και προβλήματα. Από αυτή την άποψη, οι εκλογές του 2023 έχουν γίνει πολύ σημαντικές.

Στην πραγματικότητα, οι αντίπαλοί μας γνωρίζουν αυτήν την κατάσταση και ετοιμάζονται για το 2023 με όλη τους τη δύναμη. Το στυλ τους, είναι το μίσος, που στην πραγματικότητα αποκαλύπτει τις ανησυχίες τους για την  πορεία μας το 2023.

Κύριοι εκφραστές αυτού του έργου είναι όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις από το PKK έως την FETO, που είναι ορκισμένοι εχθροί της Τουρκίας, και από την Ευρώπη έως την Αμερική, υλοποιώντας μια απεγνωσμένη προσπάθεια εναντίον μας.

Προσπαθούν να επιβάλουν τον κόσμο των ψεμάτων και των συκοφαντιών που έχουν δημιουργήσει ως τη μόνη αλήθεια.

Οι οργανώσεις του AKP είναι πανίσχυρες, και όσο διατηρούμε ισχυρούς τους δεσμούς αγάπης μας με το έθνος μας, η πολιτική τους για διάδοση ψευδών ειδήσεων, συκοφαντία, και παραμόρφωση της αλήθειας δεν μπορεί να ριζώσει στη χώρα μας και να μην βρει απάντηση”, τόνισε ο ίδιος.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι "η μοίρα της Τουρκίας και η μοίρα του Κόμματος του ΑΚΡ είναι ενωμένη", αφού δεν πρόκειται για  ένα συνηθισμένο πολιτικό επιχείρημα, αλλά μια πραγματικότητα".

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι "ο πρώην πρόεδρος Turgut Özal ήθελε τη χώρα να προχωρήσει μπροστά, και τόνισε ότι το κόμμα του AKΡ ανέλαβε την ευθύνη ολοκλήρωσης αυτού του ιστορικού έργου”.

Ερντογανικό ρεπερτόριο στο πόπολο, το οποίο θυμίζει Νυρεμβέργη το 1934, ενώ η  δήλωση περί κοινής μοίρας κράτους-κόμματος, θυμίζει σίγουρα τον Αδόλφο Χίτλερ, που όπως όλα δείχνουν, φέρεται να  “βρικολάκιασε” στην Τουρκία του 2021.  


ΠΗΓΗ