Υπ.Άμυνας Ρωσίας: Υπό στενή παρακολούθηση το ελληνικό περιπολικό «Δανιόλος» στη Μαύρη Θάλασσα



Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε πως το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων βλημάτων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Δανιόλος», βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από το Ναυτικό της Ρωσίας.

Το περιστατικό ακολουθεί προκλήσεις, όπως της χαρακτηρίζει η Μόσχα, στη Μαύρη Θάλασσα εκ μέρους των κρατών του ΝΑΤΟ και εν μέσω της άσκησης Sea Breeze.

Η Ρωσία δήλωσε νωρίτερα ότι οι προσπάθειες της Δύσης να «τεστάρει» τα σύνορα της Μαύρης Θάλασσας είναι «καταδικασμένες σε αποτυχία».

Οι φετινές ασκήσεις συνδιοργανώθηκαν από την Ουκρανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες και περιελάμβαναν 32 πλοία από 32 έθνη, συμπεριλαμβανομένου του βρετανικού HMS Defender που ενεπλάκη με ρωσικό περιπολικό πλοίο στις 23 Ιουνίου, αφού αγνόησε τις εκκλήσεις για έξοδο από τα χωρικά ύδατα της χώρας.

Πάντως, οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι οι ετήσιες ασκήσεις που εκτελούνται από το 1997 δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως "πρόκληση" από τη Ρωσία, καθώς δεν διεξάγονται σε "απάντηση σε καμία χώρα ή κίνηση" σύμφωνα με τον Υπολοχαγό του Ναυτικού των ΗΠΑ, Μπόμπι Ντίξον, ο οποίος είναι υπεύθυνος δημοσίων υποθέσεων για την άσκηση Sea Breeze.