Ανοιχτή επιστολή Τσουκαράκη προς Βάλαρη



Ανοικτή επιστολή

Προς τον Διευθυντή του Γραφείου του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας
κ. Αθανάσιο Βάλαρη
Αξιότιμε κε Διευθυντά.

Αν και υπηρετώ οργανικά στο Στρατιωτικό Γραφείο του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ασκώντας αποκλειστικά και μόνο συνδικαλιστικά καθήκοντα, όπως και οι άλλοι στρατιωτικοί συνδικαλιστές που υπηρετούν στο ίδιο γραφείο, από την ημέρα αναλήψεως των καθηκόντων σας μέχρι και σήμερα, αν και επανειλημμένως το έχουμε ζητήσει (ως Π.Ο.Ε.Σ.), ουδέποτε μας δεχθήκατε. Δεν θα το σχολιάσω. Επιλογή σας.

Ωστόσο, ένα γεγονός που έλαβε χώρα μόλις τις τελευταίες ημέρες, μου δημιούργησε την υποχρέωση να σας ρωτήσω δημοσίως και παρακαλώ όπως μου απαντήσετε (ιδιωτικώς ή δημοσίως) ή έστω να διερευνήσετε εάν αυτά που σας ρωτώ είναι αληθινά και προπάντων εάν είναι νόμιμα και τι προτίθεστε να κάνετε.

Στο ΣΓ ΥΕΘΑ, σήμερα που ομιλούμε, υπηρετούν ασκώντας συνδικαλιστικά καθήκοντα, στην Π.Ο.Ε.Σ. 2 άτομα (Τσουκαράκης Α. και Τσάκαλος Α.) και στην έτερη Ομοσπονδία περισσότερα άτομα (δεν γνωρίζω τον ακριβή αριθμό, αλλά ας πούμε 8) (4 ανώτεροι αξιωματικοί, 3 κατώτεροι αξιωματικοί και 1 υπαξιωματικός). Επί του παρόντος δεν θα πω εάν αυτό είναι δίκαιο ή άδικο και δεν θα το σχολιάσω. Επιλογή αυτού που το συντηρεί.

Το ΣΓ ΥΕΘΑ χωροταξικά ευρίσκεται στο δήμο Παπάγου-Χολαργού, δηλαδή εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών, στην οποία συστάθηκε και λειτουργεί η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Β.Τ.Α.), στην οποία οφείλουν να είναι εγγεγραμμένοι όλοι οι ανωτέρω στρατιωτικοί συνδικαλιστές και των 2 Ομοσπονδιών, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας. Σας γνωρίζω μετά πλήρους βεβαιότητας και της ευθύνης των λόγων μου ότι, από τα παραπάνω άτομα, μόνο 2, αυτά της Π.Ο.Ε.Σ., είναι εγγεγραμμένα στην ένωση που με το νόμο οφείλουν και υποχρεούνται να είναι. Τα άλλα 8 ανήκουν σε ενώσεις παρά τω νόμω.

Και το ερώτημα βέβαια που δημοσίως σας απευθύνω είναι. Εμάς (Π.Ο.Ε.Σ.), που τηρούμε τη νομιμότητα, δεν θέλετε να μας συναντήσετε, προφανώς για δικούς σας λόγους. Επιλέξατε όμως - φωτογραφίες σας υπάρχουν στο διαδίκτυο - να βρεθείτε με τα άτομα της έτερης Ομοσπονδίας, που ευρίσκονται εκεί που ευρίσκονται, ως σύμβουλοι της Ομοσπονδίας τους και εκλεγμένα πρόσωπα από πρωτοβάθμιες ενώσεις. Τα αυτά πρόσωπα βέβαια διακηρύττουν ότι δεν γνώριζαν για την ύπαρξη της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Β.Τ.Α., κατά το χρόνο της σύστασής της και ότι τότε που εκλέχθηκαν υπηρετούσαν πράγματι σε Μονάδες των ενώσεων από όπου εκλέχθηκαν. Σήμερα όμως; Γνωρίζουν για την Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Β.Τ.Α.; Προφανώς και το γνωρίζουν, όπως γνωρίζουν και όλες τις ενώσεις της Π.Ο.Ε.Σ.. Τότε γιατί παραμένουν στις ενώσεις  από τις οποίες εκλέχθηκαν, όπου δεν μπορούν να είναι εγγεγραμμένοι, σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία; Τι φοβούνται; Μήπως ότι θα χάσουν τη δυνατότητα να παρουσιάζονται ως μέλη μιας Διοίκησης που δεν μπορούν να είναι; Και όχι μόνο παραμένουν στη διοίκηση της Ομοσπονδίας τους, αλλά φέρεται να ασκούν και καθήκοντα ως μέλη των διοικήσεων των πρωτοβάθμιων ενώσεων.

Η Π.Ο.Ε.Σ. διακηρύσσει προς πάσα κατεύθυνση ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια. Τι θα κάνετε λοιπόν; Εάν αυτά που ρωτάω τα ακούτε για πρώτη φορά, παρακαλώ όπως τα διερευνήσετε ή με καλέσετε στο γραφείο σας για να σας τα μεταφέρω και δια ζώσης. Εάν πάλι δεν θέλετε να κάνετε κάτι εσείς, παρακαλώ όπως τα μεταφέρετε στον κ. Υπουργό προκειμένου να γνωρίζει εάν τα πρόσωπα που έχει στο Στρατιωτικό του Γραφείο τηρούν τη νομιμότητα ή όχι.

Και βέβαια, κλείνοντας, εάν τα άτομα της έτερης Ομοσπονδίας που υπηρετούν στο ΣΓ ΥΕΘΑ πιστεύουν ότι κάπου έχω λάθος και ευρίσκονται εκεί με βάσει το νόμο, ας πράξουν τα δέοντα. Γνωρίζουν.

Συνταγματάρχης (ΣΔΓ)
Τσουκαράκης Ανέστης
Πρόεδρος Π.Ο.Ε.Σ.