Ρωσία: Εντυπωσιακά πλάνα με θωρηκτά, υποβρύχια και αεροσκάφηΟι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στις πρόβες για τον εορτασμό της 325ης επετείου του στόλου
Η Ρωσία «ξεσκόνισε» τις ναυτικές δυνάμεις της, την Κυριακή, στο πλαίσιο της δεύτερης πρόβας της για την επίσημη ναυτική παρέλαση, που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη την επόμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για μία ετήσια εκδήλωση ενόψει της εθνικής εορτής της χώρας -η φετινή σηματοδοτεί την 325η επέτειο του στόλου- που γιορτάζεται κάθε τελευταία Κυριακή του Ιουλίου. Στη διάρκεια της η χώρα επιδεικνύει τόσο τα πολεμικά της όπλα όσο και τα υπερσύγχρονα πλοία και αεροσκάφη της. Θωρηκτά, υποβρύχια και αεροσκάφη συμμετείχαν στις χθεσινές πρόβες.

Η Ναυτική Ημέρα, η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 25 Ιουλίου, ακυρώθηκε στο παρελθόν από τη Σοβιετική Ένωση το 1980, την οποία και επανέφερε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν το 2017.

Πολεμικά πλοία και μονάδες θαλάσσιας πολεμικής αεροπορίας θα ενταχθούν στην πομπή από τους στόλους της Βαλτικής, της Μαύρης Θάλασσας, του Βόρειου και του Ειρηνικού και της Κασπίας, ενώ ναυτικές βάσεις θα τοποθετηθούν σε ολόκληρη τη χώρα σε παρόμοιες εκδηλώσεις.

Δείτε εικόνες από την πρόβα:

Νεότερη Παλαιότερη