Ρώσος αμυντικός αναλυτής: «Η Τουρκία υπερέχει συντριπτικά στις χερσαίες δυνάμεις της Ελλάδας»



Ο Ρώσος αμυντικός αναλυτής Γιούρι Κβάσνιν πρόεδρος του Τμήματος Ερευνών ΕΕ του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας και Διεθνών Σχέσεων της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας, σχολιάζοντας την στρατιωτική ισορροπία Ελλάδας-Τουρκίας, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η μεν Τουρκία έχει «ξεφύγει» σε ότι αφορά τις χερσαίες δυνατότητες, έναντι του Ελληνικού Στρατού, αλλά «η Ελλάδα προσπαθεί να διασφαλίσει την ισορροπία σε θάλασσα και αέρα».

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες με τις υψηλότερες στρατιωτικές δαπάνες σε σύγκριση με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της, αλλά σύμφωνα με το ελληνικό στρατιωτικό δόγμα οι πιο σημαντικές μονάδες αυτής της χώρας είναι η Αεροπορία και το Ναυτικό.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι χερσαίες δυνάμεις της Τουρκίας είναι πολύ ανώτερες από αυτές της Ελλάδας. Η Ελλάδα δεν διαθέτει επαρκείς ανθρώπινες και στρατιωτικές δυνατότητες για να εισέλθει σε έναν ανταγωνισμό χερσαίων επιθετικών όπλων. 

Όσον αφορά όμως τις ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις η Ελλάδα θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει έστω μια σχετική ισορροπία απέναντι στην γείτονα της Τουρκία».

Ποιος άφησε άραγε τον Ελληνικό Στρατό σε αυτή την κατάσταση; Ποιος δεν υλοποίησε το πρόγραμμα προμήθειας των ΤΟΜΑ BMP-3HEL; Ποιος δεν τοποθετεί σύστημα αυτοάμυνας στα άρματα μάχης LEO2A4/HEL; Ποιος δεν «σάρωσε» τα μεταχειρισμένα αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH-2000 από Ολλανδία και Αυστρία; Ποιος δεν μπόρεσε ούτε καν μεταχειρισμένα M2A3 Bradley να προμηθευτεί; Ποιος δεν έχει εφοδιάσει με σύγχρονο τυφέκιο μάχης τον Στρατό του; Με σύγχρονες τηλεπικοινωνίες; Με drone; Ποιος δεν έχει ούτε καν σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου; 

Ποιοι ευθύνονται για τα παραπάνω;