Κατηγορούν την Ελλάδα για τις φωτιές στην Τουρκία!



Ο απόστρατος αντιναύαρχος, Τζιχάτ Γιαϊτζί έριξε την ευθύνη για τις μεγάλες φωτιές που έχουν ξεσπάσει στην Τουρκία, στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του, ο απόστρατος αντιναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί, που θεωρείται αρχιτέκτονας του τουρκολιβικού μνημονίου καταφέρθηκε εναντίον της Ελλάδας.

Ο Γιαϊτζί με αφορμή τις μεγάλες πυρκαγιές στην Τουρκία που έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα, σημείωσε πως δεν προκλήθηκαν από σύμπτωση ή αμέλεια.

«Υπάρχει πρόθεση εδώ. Το κράτος είναι αντιμέτωπο με μια σοβαρή τρομοκρατία, την τρομοκρατία Ελλάδας-ΡΚΚ».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα «τρομοκράτες, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν τόσο ιδεολογικά όσο και τεχνικά στα στρατόπεδα στην Ελλάδα, έβαλαν τις δασικές πυρκαγιές στην Τουρκία, ειδικά σε τουριστικές περιοχές».

Υπενθυμίζεται πως τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους στα πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν στην Τουρκία τις τελευταίες ώρες.

Την ίδια στιγμή οι αρχές της Τουρκίας έχουν προχωρήσει στην εκκένωση δεκάδων χωριών.

Πυρκαγιές ξέσπασαν σε περιοχή στη Μαναβγκάτ, την Αλάνια, τα Άδαν τη Μερσίνης, το Μπόντρουμ και τη Μαρμαρίδα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασών, Μπεκίρ Πακντεμιρλί έκανε επίσης γνωστό χθες πως σε 183 ανέρχονται τραυματίες και σε επτά επαρχίες μαίνονται 20 πυρκαγιές.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκφράζοντάς του τα συλλυπητήριά του για τις απώλειες των ανθρώπινων ζωών, αλλά και την ετοιμότητα της Ελλάδας για βοήθεια.