Κ. Γρίβας: Θα είναι αυτοκτονία αν αναγνωρίσουμε το Κόσσοβο/Θέλουν την Ελλάδα ελεγχόμενη για να ...



Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γρίβας σχολίασε το ξαφνικό θέμα που προέκυψε με την Ουκρανία και την εκεί ελληνική ομογένεια που αριθμεί πάνω από 120.000  Έλληνες συμπατριώτες μας. Είπε ότι η ουκρανική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή παίζει το ρόλο της αιχμής της νεοναζιστικής Γερμανίας και ταυτόχρονα παίζει το ρόλο της αιχμής του δόρατος και της νεοψυχροπολεμικής στρατηγικής των Ηνωμένων Πολιτειών, που είναι πάρα πολύ επικίνδυνη. Επίσης στάθηκε στο γεγονός ότι οι Ουκρανοί προσφέρουν στρατιωτική τεχνολογία υψηλής σημασίας στην Τουρκία και ένα σωρό άλλα. Τόνισε ότι όλες αυτές οι καταστάσεις δείχνουν διαχρονικά ένα κενό που υπάρχει στην ελληνική εξωτερική πολιτική και  τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα και δύσκολα.

Σε ότι αφορά τη φημολογία για πιθανή αναγνώριση του Κοσσόβου από την Ελλάδα τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αυτοκτονία γιατί θα προκαλέσει τεράστιο ρήγμα, όχι στις σχέσεις των δύο χωρών αλλά στις σχέσεις των δύο λαών καθώς οι λαοί έχουνε τρομακτικά ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους και αυτό το πράγμα θα δημιουργήσει ένα τέτοιο κλίμα που θα είναι ιστορικά αγιάτρευτο.

Σε ότι αφορά τέλος την επικείμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Αμμόχωστο είπε ότι η τουρκική γεωστρατηγική βασίζεται σε παρόμοιες ενέργειες εντυπωσιασμού που θέλουν να δείξουν ότι η Τουρκία δεν λειτουργεί με τους κανόνες που θέλουν να βάλουνε οι άλλοι αλλά αυτή θέτει τους δικούς της κανόνες και είναι αποφασισμένη να κάνει ακραίες ενέργειες. 

 Πηγή: Alert TV