"Τρώνε τις σάρκες τους" Σκοπιανοί και Αλβανοί-Στα πρόθυρα της διάλυσης η χώρα



Οργάνωση καλεί σε μποϊκοτάζ στο νόμο περί ιθαγένειας, αποτρέποντας έτσι τη ματαίωση της ανακοινωμένης απογραφής των Αλβανών που ζουν στο εξωτερικό

«Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του νόμου για την ιθαγένεια, που υπέβαλε η κυβέρνηση με ευρωπαϊκή σημαία στο κοινοβούλιο της ''Βόρειας Μακεδονίας''».

«Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις που ορίζονται στις προτεινόμενες τροποποιήσεις δεν εμπίπτουν στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και αποτελούν πηγή γελοιοποίησης και νομικής υποβάθμισης».

»Σε καμία χώρα της ΕΕ δεν υπάρχουν κριτήρια που να αντιστοιχούν στις αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση, όπως είναι οι πληρωμένοι λογαριασμοί για το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα, τον οικογενειακό γιατρό, βιβλία ταμιευτήριο, σχολείο, άγνοια γλώσσας…» αναφέρει το συντονιστικό όργανο της οργάνωσης «Μακεδόνες σε όλον τον κόσμο», σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση «MKD».

«Συγκριτικά, τα βασικά κριτήρια και προϋποθέσεις στην Ευρώπη για την ιθαγένεια είναι η διαμονή στη χώρα από 10 έως 12 χρόνια, η επιτυχής ένταξη στο σύστημα και καμία παραβίαση του νομικού συστήματος χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η εσωτερική και η εξωτερική ασφάλεια της χώρας, ο σεβασμός των εθνικών αξιών, πολύ καλή γνώση της γλώσσας κλπ».

Οι αλβανικές ορέξεις
Στην ουσία, ο σκοπός της έγκρισης αυτού του νόμου, ο οποίος αρχικά προτάθηκε από τις πολιτικές δομές  της Αλβανίας, είναι να ικανοποιήσει την όρεξή τους και να εξοφλήσει το χρέος της προεκλογικής εκστρατείας του κυβερνώντος κόμματος στους εταίρους του συνασπισμού, οι οποίοι  είναι επίσης μέρος της λεγόμενης ‘πλατφόρμας των Τιράνων’.

Με αυτήν την ύπουλη πολιτική πράξη, θα δημιουργηθούν κυριολεκτικά όλες οι προϋποθέσεις για την αποσύνθεση και την ομοσπονδοποίηση των Σκοπίων.
 
«Το συντονιστικό σώμα των Βορειομακεδόνων από όλο τον κόσμο, καλεί τις πολιτικές δυνάμεις της Βόρειας Μακεδονίας να αμφισβητήσουν και να μποϊκοτάρουν αυτόν τον αντιευρωπαϊκό νόμο περί ιθαγένειας, αποτρέποντας έτσι τη ματαίωση της ανακοινωμένης απογραφής των Αλβανών που ζουν στο εξωτερικό».