Η Τουρκία απαιτεί να σταματήσουν οι πτήσεις Ελληνικών F-16 στη Θράκη



Δημιουργούν κλίμα τα ''όργανα'' της Άγκυρας-''Λουκέτο'' στις εφημερίδες της Τουρκίας στη Θράκη εδώ & τώρα!

Οι Τούρκοι μέσω των πρακτόρων τους στη Θράκη προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα, με την με το προξενείο να είναι το ''μακρύ'' χέρι της Άγκυρας. Σε συνδυασμό με τα ΜΜΕ που ελέγχουν στη περιοχή, έχουν στόχο και σκοπό να δημιουργήσουν τετελεσμένα.  

Το Τουρκικό Προξενείο (στη Κομοτηνή) συντηρεί ένα εκτεταμένο δίκτυο «πηγών» το οποίο ενημερώνει τη « μαύρη λίστα» του Προξενείου. Εκεί καταγράφονται όλοι όσοι μουσουλμάνοι εκφράζονται κριτικά έναντι του άμεσου παρεμβατικού ρόλου της Τουρκίας στις υποθέσεις της Δυτικής Θράκης. 

Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1990 ο ρόλος του Τουρκικού Προξενείου εξαντλείτο στην άσκηση εκφοβισμού και απειλών: Μουσουλμάνοι που αντιτίθετο στη δράση και τη τακτική της Τουρκίας στην Ελληνική Θράκη αντιμετώπιζαν τις απειλές του Προξενείου τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε οικογενειακό όπως πχ το μέλλον των παιδιών τους που σπούδαζαν στην Τουρκία. Το ίδιο συνέβαινε με όσους Μουσουλμάνους αμφισβητούσαν τις διοικητικές ικανότητες τοπικών παραγόντων (Δημάρχων, Αντιδημαρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Νομαρχιακών Συμβουλων κλπ) που εκδήλωναν την προσήλωση τους στο Τουρκικό Προξενείο.
 
Τις τελευταίες ημέρες ειδικά, έχουμε καταιγισμό προκλήσεων. 

Πριν από λίγες μέρες αναφέραμε το τεταμένο κλίμα με αφορμή και την παρέμβαση της χήρας του Σαδίκ. 

Πριν από μια εβδομάδα επίσης είχαμε την σφοδρή επίθεση της Τουρκίας στη χώρα μας για το ζήτημα της μειονότητας.

Προ μηνών ήταν οι χάρτες για την ανεξάρτητη Θράκη στα social media. , αλλά και πιο πρόσφατα απόσχιση της Δ. Θράκης απαιτούσε τουρκόφιλη οργάνωση

Συνάμα όσα έγιναν στην Σμύρνη και οι δηλώσεις πως η Ελλάδα εφαρμόζει μια πολιτική πολιτισμικής γενοκτονίας στην τουρκική μειονότητα. 

Η νέα πρόκληση  
 
Αυτή την φορά, τα ''όργανα'' της Άγκυρας ενοχλήθηκαν με πτήσεις ελληνικών μαχητικών.   

Τι αναφέρει εφημερίδα τους: 

''Δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 που ανήκουν στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησαν πτήσεις σε πολύ χαμηλό υψόμετρο πάνω από την Κομοτηνή στις 13:40 τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021, δημιουργώντας φόβο στους πολίτες, καθώς ο θόρυβος ήταν έντονος.

Είναι επικίνδυνο πολεμικά αεροπλάνα να πραγματοποιούν τόσο χαμηλές πτήσεις (περίπου 600 μέτρα) σπάζοντας το φράγμα του ήχου, ειδικά σε κατοικημένες περιοχές, ενώ την ίδια στιγμή είναι και οπλισμένα.'' 

Είναι ξεκάθαρο, πως η Άγκυρα έδωσε ''γραμμή'' για να δημιουργηθεί κλίμα. Προφανώς και δεν θέλει η Τουρκία τα μαχητικά μας στη περιοχή. 

Βέβαια το θέμα δεν είναι οι ανοησίες των Τούρκων, το ζήτημα είναι ότι κάποιοι αφήνουν εφημερίδες και οργανώσεις στη Θράκη μας να κάνουν προπαγάνδα!