Συναγερμός: Συντριβή Γαλλικού μαχητικού Mirage 2000 στο ΜάλιΣυναγερμός σήμανε στην γαλλική Πολεμική Αεροπορία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου Mirage 2000 συνετρίβη σήμερα στο βόρειο Μάλι, λόγω ενός τεχνικού προβλήματος, με αποτέλεσμα οι πιλότοι να χρησιμοποιήσουν το εκτινασσόμενο κάθισμα.

Eυτυχώς, οι δύο άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό χρησιμοποίησαν τα εκτινασσόμενα καθίσματά τους και διασώθηκαν, όπως ανακοίνωσε ο γαλλικός στρατός.

Ένα από τα μέλη του πληρώματος, που αποτελείτο από έναν πιλότο και έναν αξιωματικό πτήσης, τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στη βάση της Γκάο, διευκρίνισε η υπηρεσία Τύπου των ενόπλων δυνάμεων.

Αμφότεροι χρησιμοποίησαν τα εκτινασσόμενα καθίσματά τους πάνω από μια ακατοίκητη περιοχή και το αεροσκάφος συνετρίβη επίσης σε ακατοίκητη περιοχή, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τα συντρίμμια του εντοπίστηκαν από τη δύναμη Barkhane.

Το Mirage συνετρίβη στην περιοχή Ομπόρι, που είναι μια ζώνη με έντονη στρατιωτική παρουσία.

Ομάδα έρευνας και διάσωσης στη μάχη κινητοποιήθηκε αμέσως με δύο ελικόπτερα Caiman, με την υποστήριξη δύο ελικοπτέρων Tigre.

Αναμένεται η έναρξη έρευνας για τον προσδιορισμό των αιτιών του ατυχήματος.

Η επιχείρηση Barkhane

Η Γαλλία, μαζί με συμμαχικούς στρατούς, πραγματοποιεί στις χώρες του Σαχέλ την αντιτζιχαντιστική επιχείρηση Barkhane.

Ωστόσο, ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια μείωση του στρατιωτικού προσωπικού της στην περιοχή ώστε στο τέλος να παραμείνουν 2.500 έως 3.000 άνδρες έναντι 5.100 σήμερα.

Η διαδικασία κλεισίματος βάσεων της Barkhane στο βόρειο Μαλί αναμένεται να ξεκινήσει «το δεύτερο εξάμηνο του 2021».
Νεότερη Παλαιότερη