Μεγάλο ενδιαφέρον της Τουρκίας για το ρωσικό S-500Η Τουρκία έχει εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για το ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-500.

«Στο πλαίσιο της εμφάνισης πληροφοριών ότι τα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-500 Prometheus, έχουν περάσει επιτυχώς όλες τις απαιτούμενες δοκιμές και θα υιοθετηθούν από το ρωσικό στρατό στο εγγύς μέλλον, έγινε γνωστό ότι η Τουρκία, η οποία, προφανώς, ήταν εξαιρετικά ευχαριστημένη με τα ρωσικά συγκροτήματα S-400 Triumph, ενδιαφέρεται τώρα για το νέο μοντέλο αεροπορικής άμυνας.

Η Άγκυρα δεν έχουν προβεί ακόμη σε επίσημο αίτημα σχετικά με την απόκτηση ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-500 Prometheus, ωστόσο, υπάρχουν δύο σοβαρά προβλήματα που θα μπορούσαν να εμποδίσουν τα σχέδια της Τουρκίας να αποκτήσει κι άλλα ρωσικά όπλα.

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι, στην πραγματικότητα, η Τουρκία δεν έχει αντιπάλους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στρατηγικούς βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της Άγκυρας για να αποκρούσουν τις επιθέσεις, για τις οποίες δημιουργήθηκαν τα συστήματα S-500. 

Επιπλέον, ένα βασικό εμπόδιο για την Τουρκία είναι το γεγονός ότι τα επόμενα χρόνια η Ρωσία δεν σχεδιάζει να στείλει καθόλου αυτά τα όπλα για εξαγωγή. Επιπλέον, μιλάμε για την πώληση αυτών των συστημάτων σε μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ», είπε ο ειδικός του Aviapro.

Νεότερη Παλαιότερη