Rafale: Ανίκητο το SPECTRA radar τους – Τύφλωσε Su-35 – Άγχος στην Τουρκία



Ανίκητο το SPECTRA radar των γαλλικών μαχητικών, με τους Αιγύπτιους να διαπιστώνουν στην πράξη τις τεράστιες δυνατότητες τους και να παίρνουν άλλα 30.

Η Αίγυπτος επιχειρεί με διάφορους τύπους μαχητικών, από MiG-29 και Sukhoi Su-35, σε Mirage 5, Mirage 2000, Rafale (24) και F-16 Fighting Falcon.

Έτσι οι Αιγύπτιοι έχουν την δυνατότητα να «μετρήσουν» τα γαλλικά μαχητικά που έχουν αγοράσει απέναντι σε διάφορους τύπους μαχητικών.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης σύγκρισης έκαναν τους Αιγύπτιους να παραγγείλουν άμεσα άλλα 30 Rafale αφού διαπίστωσαν πως τα γαλλικά μαχητικά είναι ανίκητα.

Μάλιστα οι Αιγύπτιοι ενδιαφέρονται για την επόμενη γενιά των Rafale την F4 με σκοπό να ανεβάσουν τον αριθμό τους στα 72 με 100, κάνοντας το Rafale το βασικό τους μαχητικό.

Ο λόγος που οι Αιγύπτιοι έπαθαν την… πλάκα τους με τα Rafale είναι οι δυνατότητες που τους δίνουν τα συγκεκριμένα αεροπλάνα, και ειδικά αυτά της επόμενης γενιάς, τα οποία είναι και καλύτερα οπλισμένα αλλά και έχουν δυνατότητες επικοινωνίας με όλων των τύπων τα μαχητικά, είτε αυτά είναι αμερικανικά είτε ρώσικα.

Βέβαια αυτό που έκανε το Κάιρο να πάρει την απόφαση να αυξήσει τον αριθμό των Rafale του ακόμα και στα 100 ήταν, σύμφωνα με το Breaking Defense, η δυνατότητα του radar των συγκεκριμένων μαχητικών.

Σε άσκηση που έλαβαν μέρος Rafale F3R και Su-35 τα γαλλικά μαχητικά, με το επιθετικό ρανταρ SPECTRA που διαθέτουν, τύφλωσαν τα ραντάρ των Sukhoi.

Tο βασικό όπλο του SPECTRA είναι πως πρόκειται για ένα «επιθετικό» ραντάρ το οποίο επιτήθεται στα ραντάρ του αντιπάλου και τα μπερδεύει.

Ακόμα και το ραντάρ των F-35 λειτουργεί ως το προς να κάνει στελθ το μαχητικό και όχι να επιτεθεί στο εχθρικό ραντάρ.

Τα νέα ελληνικά μαχητικά Rafale έχουν προκαλέσει πολλούς πονοκεφάλους στην προβληματική τουρκική αεράμυνα ήδη, πριν ακόμα αναπτυχθούν πλήρως.

Οι Τούρκοι χρήστες του διαδικτύου πάντως τονίζουν σε κάθε ευκαιρία πως η Ελλάδα θα ξεφύγει για τουλάχιστον δέκα χρόνια στον αέρα από την Τουρκία, η οποία για τουλάχιστον μία δεκαετία δεν θα διαθέτει μαχητικό με τις δυνατότητες των Rafale.