Τούρκος αποκάλυψε το σχέδιο με τα Rafale του Κατάρ κατά της ΕλλάδαςΤούρκος τα είπε όλα για το σχέδιο με τα Rafale του Κατάρ κατά τις Ελλάδας και τις δυνατότητες που θα αποκτήσουν οι Τούρκοι πιλότοι.

Ο πρώην επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, Gürsel Tokmakoğlu, αξιολόγησε στο Sputnik την ανησυχία της Ελλάδας για την συμφωνία Τουρκίας – Κατάρ.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη συμφωνία καταριανά Rafale θα σταθμεύσουν για πέντε χρόνια στην Τουρκία, ώστε να εκπαιδευτούν Τούρκοι και Καταριανοί πιλότοι.

Ο Tokmakoğlu επεσήμανε ότι έχουν πραγματοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα διάφορα είδη ασκήσεων στην Τουρκία και η Ελλάδα «έχει λόγους να ανησυχεί».

Όπως ανέφερε ο πρώην επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, με τις κοινές ασκήσεις Καταριανών και Τούρκων πιλότων (σ.σ. οι οποίοι θα είναι συγκυβερνήτες) θα είναι δυνατή «η απόκτηση δεδομένων» σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν τα Rafale.

Mάλιστα, σύμφωνα με τον Tokmakoğlu η περίπτωση της Τουρκίας με την Ελλάδα «δεν είναι να την θέσει στο πρώτο σημείο-στόχο και να δώσει την εντύπωση ότι προετοιμάζεται σωστά».

Ο Τούρκος αξιωματούχος υποστήριξε πως εάν οι Έλληνες πιστεύουν πως αν οι Τούρκοι γίνουν γνώστες της τακτικής των ελληνικών μαχητικών θα πάρουν το «πάνω χέρι και θα κερδίσουν τον πόλεμο», τότε «έχουν ήδη χάσει από την αρχή».

Ιδιαίτερη σημασία αξίζει βέβαια να δώσει κανείς στην φράση εκείνη του πρώην επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας πως «η περίπτωση της Τουρκίας με την Ελλάδα δεν είναι να την θέσει στο πρώτο σημείο-στόχο και να δώσει την εντύπωση ότι προετοιμάζεται σωστά».

Νεότερη Παλαιότερη