Ισραήλ: Γιατί οι Spike NLOS στα ελληνικά ελικόπτερα θα διαλύσουν και τα τουρκικά πλοία Ισραήλ: Γιατί οι Spike NLOS στα ελληνικά ελικόπτερα θα διαλύσουν τα τουρκικά πλοία εκτός από τα τανκς.

Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσίαση των συστημάτων της ισραηλινής Rafael στην έκθεση DEFEA 21 στην Αθήνα.

Οι Ισραηλινοί έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στους πυραύλους Spike NLOS και το Drone Dome για την αντιμετώπιση των εχθρικών drones.

Aυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως οι ισραηλινοί Spike NLOS μπορούν να μπουν και στα ελληνικά ελικόποπτερα, με εμβέλεια από αέρος άνω των 50 χλμ. (σ.σ. στα 32 χλμ είναι η εμβέλειά του από πλατφόρμα).

Τι σημαίνει αυτό; Πως μπορούν να οπλιστούν τα ελληνικά Kiowa και Apache με Spike NLOS εμβέλειας άνω των 50 χλμ.

Τα αντιαεροπορικά συστήματα των τουρκικών πολεμικών πλοίων δεν έχουν εμβέλεια μεγαλύτερη των 15 χλμ. Έτσι τα ελληνικά ελικόπτερα με τους Spike NLOS θα μπορούν απρόσβλητα να πλήττουν τα τουρκικά πλοία.

Οι Ισραηλινοί έχουν την διάθεση να αναλάβουν τον εξοπλισμό των ελληνικών πλοίων, αεροσκαφών και ελικοπτέρων, όμως στην παρούσα φάση η ελληνική πλευρά ενδιαφέρεται πρώτα για τους Spike NLOS σε Kiowa και Apache και σε δεύτερο βαθμό στα Μ1117 Guardian (σ.σ. δεν έχει ακόμα τελεσιδικήσει η συγκεκριμένη σκέψη).

Μάλιστα οι άνθρωποι της Rafael φαίνεται πως γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις ανάγκες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αφού όπως φαίνεται στο βίντεο της παρουσίασης των δυνατοτήτων των συστήματος των ισραηλινών, έχουν εντελώς τυχαία βάλει ως στόχους τουρκικά Bayraktar.

Σαφές το μήνυμα των Ισραηλινών. Πάρτε συστήματα της Rafael για να… διαλύσετε τα τουρκικά Bayraktar και όχι μόνο.ΠΗΓΗ
Νεότερη Παλαιότερη