Το βάλαν στα πόδια οι Τούρκοι: Τους την είχαν στημένη τα κορίτσια του YJA Star με βαριά όπλα



Το γυναικείο αντάρτικο τμήμα του YJA Star εμπόδισε την επέκταση των θέσεων των τουρκικών δυνάμεων κατοχής στην περιοχή Zap στο Νότιο Κουρδιστάν. Σύμφωνα με το κέντρο Τύπου των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HPG) στην καθημερινή επισκόπηση των τρεχόντων πολεμικών γεγονότων, τα τουρκικά στρατεύματα δέχτηκαν επίθεση με βαριά όπλα στην περιοχή Cîloya Biçûk τη Δευτέρα και αναγκάστηκαν να σταματήσουν να χτίζουν θέσεις.

Στο Avaşîn, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε τη αντάρτικη σήραγγα στο Girê Sor τη Δευτέρα και στη συνέχεια ήθελε να εγκαταστήσει κάμερες στην περιοχή. Ενάντια σε αυτό, οι αντάρτες του HPG παρενέβησαν και ανάγκασαν τους στρατιώτες να υποχωρήσουν.

Οι γυναίκες του YJA Star έχουν εξελιχθεί σε εφιάλτη των Τούρκων καθώς τους αντιμετωπίζουν τόσο κατά πρόσωπο, όσο και με επιθετικές ενέργειες με τηλεκατευθυνόμενα βλήματα καθώς επίσης βολές ελευθέρων σκοπευτών.

Οι αμαζόνες της Μέσης Ανατολής δείχνουν το δρόμο της αντίστασης απέναντι στον τουρκικό φασισμό και επεκτατισμό κόντρα στους λαούς - ιστορικούς κατοίκους της περιοχής.