Η Ρωσία στο πλευρό της Ελλάδας: Στέλνει άμεσα εναέρια μέσα με απόφαση του Β.Πούτιν!Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στέκεται στον πλευρό της χώρας μας που τις τελευταίες επτά ημέρες πλήττεται από πυρκαγιές, καθώς στέλνει επιπλέον εναέρια μέσα, εκτός του «θηρίου» Beriev-200 το οποίο ουσιαστικά έσωσε μόνο του την Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος, έδωσε εντολή να αυξηθεί το ρωσικό δυναμικό που συμβάλλει στην καταπολέμηση των πύρινων μετώπων που έχουν εκδηλωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Συγκεκριμένα η Ρωσία θα στείλει 2 αεροσκάφη Ilyushin Il-76 και 2 ελικόπτερα Mil Mi-8

«Με απόφαση του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το αίτημα για έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης από τη Ρωσία, που μετέφεραν πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός Κ.Μητσοτακης και ο ΥΠΕΞ Ν.Δενδιας στους Ρώσους ομολόγους τους, έγινε δεκτό. Η ανταπόκριση θα είναι άμεση», ανακοίνωσε η ρωσική πρεσβεία.

«Σε σχέση με την έκτακτη έκκληση της ελληνικής κυβέρνησης, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την αύξηση της ρωσικής ομάδας που κατασβήνει πυρκαγιές σε κεντρικές περιοχές της Ελληνικής Δημοκρατίας», επεσήμανε το Κρεμλίνο.

Νωρίτερα σήμερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε επικοινωνία του με τον Ρώσο ομόλογό του, Μιχαήλ Μισούστιν, εξήρε τη συμβολή του ρωσικού γίγαντα Beriev - 200 στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας και δόθηκε έμφαση στη δυνατότητα παροχής επιπλέον αεροσκαφών.

Παράλληλα, ο κ. Μισούστιν εξέφρασε τη συμπαράσταση προς την Ελλάδα και εκ μέρους του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ επανέλαβε την πρόσκληση προς τον Κυρ. Μητσοτάκη να επισκεφθεί τη Μόσχα, κάτι που αναμένεται πριν το τέλος του έτους.

Ταυτόχρονα, και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε ένα δεύτερο αεροσκάφος Beriev - 200 για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από τις 30 Ιουνίου, το ρωσικό θηρίο Beriev -200 βρίσκεται στην Ελλάδα και συμμετέχει καθημερινά στην κατάσβεση πολλών πυρκαγιών και, σύμφωνα με Έλληνες ειδικούς, έχει επιδείξει υψηλή απόδοση και αποτελεσματικότητα.