Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Μπήκε στις Αδάμες η φωτιά - Δραματικές στιγμέςΔραματικές ώρες με τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη να συνεχίζει το καταστροφικό πέρασμά της
Ώρες αγωνίας με την καταστροφική φωτιά στη Βαρυμπόμπη να έχει μπει στις Αδάμες.  Εικόνες αποκάλυψης με σπίτια να καίγονται και ανθρώπους να κινδυνεύουν. 

Από νωρίς η Πυροσβεστική έδινε μεγάλη μάχη προκειμένου η φωτιά να μην περάσει το ρέμα Χελιδονούς, κάτι που δεν έγινε εφικτό. Αυτή την ώρα καίγονται σπίτια ενώ επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί ολοσχερώς

Εκκενώθηκε το Ολυμπιακό Χωριό
Την ίδια ώρα, εκκενώθηκε το Ολυμπιακό Χωριό στους Θρακομακεδόνες καθώς είναι μεγάλος ο κίνδυνος για σπίτια λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στη Βαρυπόμπη

Ο δημοσιογράφος του ethnos.gr, Κώστας Ασημακόπουλος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς και μεταδίδει τα όσα συμβαίνουν στο Ολυμπιακό Χωριό. 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε λίγο μετά τις 18:00 η Μίνα Καραμήτρου στο Open, πέντε άτομα έχουν αναφέρει ότι βρίσκονται εγκλωβισμένα στα σπίτια τους στους Θρακομακεδόνες και ζήτησαν από τις Αρχές βοήθεια προκειμένου να απεγκλωβιστούν. 

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Όλες οι δυνάμεις στις Αδάμες - Μάχη να μη φτάσει η φωτιά στο ρέμα της Χελιδονούς - Το επιχειρησιακό σχέδιο
Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά στη Βαρυμπόμπη με τις φλόγες να έχουν φτάσει στην πλατεία και σπίτια να έχουν τυλιχτεί στις φλόγες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται και επιχειρούν με εναέρια μέσα αλλά και από εδάφους με το βασικό επιχειρησιακό σχέδιο της Πυροσβεστικής να στρέφεται προς τον οικισμό Αδάμες, οποίος λίγο νωρίτερα εκκενώθηκε. 

Αυτή την ώρα όπως μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στην έκτακτη ενημέρωση του OPEN για τη φωτιά στην Βαρυμπόμπη, το σχέδιο της Πυροσβεστικής είναι να μην περάσει η φωτιά από τις Αδάμες καθώς μετά ξεκινά το ρέμα της Χελιδονούς το οποίο είναι αμιγώς δασική έκταση κάτι το οποίο θα μπορούσε να κάνει την κατάσταση μη αναστρέψιμη. 

Καίγονται σπίτια στην Βαρυμπόμπη
Στις φλόγες έχει παραδοθεί πολυκατοικία από τη φωτιά στην Βαρυμπόμπη 

Η κατάσταση στην περιοχή και ειδικά στη Βαρυπόμπη είναι δραματική καθώς σπίτια τυλίγονται στις φλόγες.

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Βαρυμπόμπη
Εχει ήδη δοθεί επίσημη εντολή εκκένωσης για τη Βαρυμπόμπη και τον οικισμό Αδάμες, To μήνυμα από το 112 για γενική απομάκρυνση των κατοίκων της Βαρυμπόμπης και του οικισμού Αδάμες εστάλη λίγο μετά τις 17:00. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν είστε στη Βαρυμπόμπη ή στις Αδάμες εκκενώστε προς Θρακομακεδόνες για λόγους ασφαλείας».

 Από νωρίς στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας για να διευκολύνουν την απομάκρυνση των κατοίκων σε ασφαλή σημεία ενώ έχει δοθεί εντολή σε όλες τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή να περάσουν πόρτα - πόρτα από όλα τα σπίτια προκειμένου να βεβαιωθούν ότι όλοι οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. 

«Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη είναι ανεξέλεγκτη και έχουν κινητοποιηθεί πολλές δυνάμεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.