Τούρκοι: Μετά την Γαλάζια Πατρίδα θέλουν και την Ψηφιακή Πατρίδα – Φτιάχνουν στρατό χακερ



Τούρκοι: Μετά την Γαλάζια Πατρίδα η Άγκυρα έβαλε τις βάσεις για την δημιουργία της Ψηφιακής Πατρίδας.

Πρόκειται για πρόγραμμα που αφορά στον κυβερνοχώρο, με παρεχόμενη υποστήριξη και υποδομή από το Technopark Istanbul.

Στην τελετή υπογραφής του πρωτοκόλλου συνεργασίας στη 15η Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας IDEF παρεβρέθηκε ο Πρόεδρος τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας Dr. Ισμαήλ Ντεμιρ.

Σύμφωνα με τον Ισμαήλ Ντεμίρ η Ψηφιακή Πατρίδα ήρθε να δώσει λύσεις στις κυβερνοεπιθέσεις που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια.

«Θεωρούσαμε από καιρό την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ως αναπόσπαστο μέρος της αμυντικής μας βιομηχανίας, μαζί με τον αέρα, τη γη, τη θάλασσα και το διάστημα», σημείωσε.

Συνολικά 170 εταιρείες είναι μέλη του συμπλέγματος της Ψηφιακής Πατρίδας, οι οποίες παράγουν εγχώριες-εθνικές λύσεις στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Οι Τούρκοι επιχειρηματίες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο θα έχουν πρόσβαση σε υποδομές και προγράμματα επιχειρηματικότητας του Teknopark της Κωνσταντινούπολης και του Οργανισμού Cyber ​​Security Cluster της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα ένα πρόγραμμα κατάρτισης θα αναλαμβάνει την εύρεση… ταλέντων στον κυβερνοπόλεμο τα οποία και θα υπάγονται στις δομές της Ψηφιακής Πατρίδας.