Κερατέα: Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη - Μήνυμα εκκένωσης για τέσσερις οικισμούς



Αγνοείται μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα, λέει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής - Καταγγελία για εμπρησμό έκανε υπάλληλος του Δήμου-  Επιχειρούν έξι αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα - Μήνυμα εκκένωσης από το 112 για Μαρκάτι, Συντερίνα, Δημολάκι και Άγιο Κωνσταντίνο

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική υπηρεσία καθώς πριν από λίγη ώρα ξέσπασε φωτιά στην περιοχή Μαρκάτι στην Κερατέα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική υπηρεσία η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο και αυτή την ώρα ισχυρή δύναμη επιχειρεί στο σημείο.

«Είναι μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς κι έχουν φύγει τα πυροσβεστικά», λέει κάτοικος της περιοχής καλώντας την πυροσβεστική υπηρεσία για να ζητήσει βοήθεια  αφού όπως λέει τα σπίτια τους κινδυνεύουν να καούν. 

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στην κάμερα του protothema.gr λέει ότι «στο Πανόραμα φαίνεται πως έχουν καεί καεί κάποια σπίτια ακριβώς τώρα τον αριθμό δεν τον ξέρουμε. Το τραγικό είναι ότι η φωτιά έχει περάσει το δάσος μέσα από τη μεριά πάνω από το Μαρκάτι  και κατευθύνεται προς την Καμάριζα. Πρέπει να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις».

Είχαν έρθει προηγουμένως αεροπλάνα και  την είχαν σβήσει  αλλά επειδή άνοιξε και από εκεί μέτωπο για να σβήσουν στο δρυμό τη φωτιά για να μη ξεσπάσει την άφησαν και αναζωπυρώθηκε. Αυτό εδώ μπροστά είναι το σπίτι μας και έχουμε ζητήσει επανειλημμένες φορές από την πυροσβεστική εδώ να σώσει τα σπίτια μας. Έχει προχωρήσει προς τον Άγιο Νεκτάριο το μοναστήρι και την Ανάβυσσο... έχουν εκεί προτεραιότητα τα σπίτια γιατί είναι πολλά. Από όσο ξέρω πρέπει να έχουν καεί τουλάχιστον δυο με τρία σπίτια», λέει άλλος κάτοικος της περιοχής. 

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 71 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρου, 25 οχήματα, έξι αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λούκα  αγνοείται μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα.