Αφγανιστάν: Οι Αμερικανοί στριμώχνονται στα αεροπλάνα ενώ οι σφαίρες σφυρίζουν (βίντεο)Για επικίνδυνη κατάσταση στο αεροδρόμιο προειδοποιεί η αμερικανική πρεσβεία

Θλιβερές εικόνες πανικόβλητης εκκένωσης της Καμπούλ κάτω από σφαίρες δείχνουν βίντεο που κυκλοφορούν μεταξύ άλλων και από το αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας καθώς οι ξένες διπλωματικές και στρατιωτικές αποστολές εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν.

Στο παρακάτω βίντεο εμφανίζονται Αμερικανοί πολίτες και στρατιωτικοί να επιβιβάζονται όπως-όπως σε μεταγωγικό αεροπλάνο στο διεθνές αφγανικό αεροδρόμιο, την ώρα πέφτουν σφαίρες από τους Ταλιμπάν.


Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος αυτό τελικά απογειώθηκε με ασφάλεια και πέρασε ήδη στον εναέριο χώρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής σε μια προειδοποίηση ασφαλείας ότι η κατάσταση ασφαλείας στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν αλλάζει γρήγορα, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου, όπου υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς καθώς τα αμερικανικά στρατεύματα βοηθούν στην απομάκρυνση των περισσοτέρων μελών του αμερικανικού προσωπικού.

«Υπάρχουν αναφορές ότι το αεροδρόμιο δέχεται πυρά ως εκ τούτου δίνουμε οδηγίες στους Αμερικανούς πολίτες να βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται», λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε η πρεσβεία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ