Επιχειρούν μαζί στις φωτιές …Το δώρο Έλληνα που συγκίνησε τον Ρουμάνο



Ελλάδα-Ρουμανία, συμμαχία… Μία άκρως συγκινητική στιγμή εκτυλίχθηκε μεταξύ δύο πυροσβεστών, ενός Έλληνα και ενός Ρουμάνου που έδωσαν μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του το υπουργείο Εσωτερικών της Ρουμανίας συνυπήρξαν δύο πυροσβέστες, ένας Έλληνας (Σπύρος) και ένας Ρουμάνος (Φλόριν) που επιχειρούν παρέα στην Εύβοια.
Στο τέλος της αποστολής ο Σπύρος είπε στον Φλόριν “ήταν τιμή μου να συνεργαστώ μαζί σου! Εκ μέρους των συναδέλφων μου, ευχαριστώ!”.

Ο Ρουμάνος πυροσβέστης απάντησε “επίσης ευχαριστούμε και ελπίζουμε να σας δούμε ξανά, αλλά σε πιο χαρούμενες καταστάσεις, όχι έτσι”.
Όπως αναφέρεται “εκείνη τη στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο του Φλόριν, που είπε στον Σπύρο ‘συγγνώμη είναι ο γιος μου. Χρειάζομαι ένα λεπτό να του πω ότι είμαι καλά, για να μην ανησυχεί’.

Με το τέλος της κλήσης, επέστρεψε στον συνάδελφό του που τον ρώτησε ‘έχεις παιδί;’, Απάντησε ‘έχω δυο, ένα 6χρονο αγόρι και μια 3χρονη κόρη’. Ο Σπύρος τον ρώτησε ‘και ήλθες στην Ελλάδα να μας βοηθήσεις να σβήσουμε τις φωτιές; Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο για σένα, να είσαι εδώ και να σκέφτεσαι την οικογένειά σου’.

Ο Φλόριν απάντησε ‘δύσκολο; Για εσένα είναι πιο δύσκολο αυτό που συμβαίνει τώρα. Αυτό που έχει σημασία είναι να σβήσουμε αυτές τις φωτιές’. Ο Σπύρος θέλησε να του προσφέρει κάτι.

Του έδωσε μια ελληνική σημαία και του είπε ‘στην προσφέρω με όλη μου την καρδιά, γιατί έχετε κερδίσει τις καρδιές μας. Σε παρακαλώ να το πεις αυτό και στα παιδιά σου’”.