Τούρκοι στρατιώτες βάζουν φωτιά σε κουρδικές περιοχές σε ΝΑ Τουρκία και Συρία-Μέχρι που έχει φτάσει το “τουρκικό χέρι”;



"Μαύρα' σχέδια υλοποιούν οι Τούρκοι "πασάδες" κατ' εντολή Ερντογάν.

Τούρκοι στρατιώτες εμφανίζονται σε βίντεο να βάζουν φωτιά εντός τουρκικού εδάφους στην επαρχία Χάκαρι, για να ενοχοποιηθούν οι Κούρδοι.

Το στυγνό καθεστώς Ερντογάν κάνει στην κυριολεξία τα πάντα για να επιβιώσει, ετοιμάζοντας μια ακόμη γενοκτονία κατά των Κούρδων, χρησιμοποιώντας τις γνωστές απάνθρωπες πρακτικές του, ενώ η διεθνή κατακραυγή γιγαντώνεται σταθερά.

Αυτές όμως οι πρακτικές αποτελούν “οδηγό” για όλες τις δραστηριότητες του τουρκικού συστήματος των ισλαμιστών, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για το που μπορεί να έχει φτάσει το “ τουρκικό χέρι” όχι εντός αλλά και εκτός χώρας.

“Είναι προφανές ποιος έκαψε το δάσος! Αυτό δεν είναι ισχυρισμός. Το βίντεο είναι πραγματικότητα. Τούρκος στρατιώτης καίει δάση στην περιοχή Semdinli του Hakkari. Οι εχθροί της φύσης ρίχνουν πρώτα βενζίνη και μετά βάζουν φωτιά. Κοινοποιήστε το για να το δουν όλοι!”, αναφέρει λογαριασμός σε κοινωνικό δίκτυο.
 
Την ίδια στιγμή Τούρκοι στρατιώτες έβαλαν πυρκαγιά στην περιοχή Νουσαϊμπίν-Ομεριάν της επαρχίας Μαρντίν στην Βόρεια Συρία, δείχνοντας ότι υπάρχει σχέδιο.

Οι ίδιοι Τούρκοι στρατιώτες, οι οποίοι έβαλαν την φωτιά, αποτρέπουν επίσης την κατάσβεση της φωτιάς.
Μετά την επίθεση από τουρκικά ελικόπτερα στην ίδια περιοχή, οι Τούρκοι έβαλαν φωτιά στα ξερά χόρτα η οποία εξαπλώθηκε  σε αγροτική περιοχή στα όρια των χωριών Doğanlı (Talatê), Çalıköy (Çalê) και Yavruköy (Kuriksitîlîle) στην Συρία.

Αναφέρθηκε ότι οι ομάδες της συριακής Διεύθυνσης Δασικών Επιχειρήσεων, που έφτασαν στην περιοχή για να ανταποκριθούν στη φωτιά, αποτράπηκαν με την αιτιολογία της "ασφάλειας.
 
Την ίδια περίοδο η τουρκική προπαγάνδα στοχοποιεί τους Κούρδους ( αλλά και την Ελλάδα με πρόσφατα δημοσιεύματα) ως δήθεν υπαίτιους για τις φωτιές στην Τουρκία, ακολουθωντας το οθωμανικό μοτίβο "σκοτεινών χρόνων".

Στον αγώνα αυτόν αρωγός στο ΑΚΡ είναι δεκάδες λογαριασμοί σε κοινωνικά δίκτυα, που προτρέπουν σε πογκρόμ κατά των Κούρδων.

Ο Κούρδος δημοσιογράφος Altan Sancar μελέτησε πολλούς λογαριασμούς που δημοσίευσαν προκλητικό περιεχόμενο κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στην Τουρκία, και ανακάλυψε ότι πολλοί από αυτούς τους χρήστες που αναφέρουν ως κύριο σύνθημα "Burn down Turkey" ή "Αφήστε την Τουρκία να καεί", ανήκαν σε άτομα άτομα που προωθούν ψευδείς ειδήσεις στο διαδίκτυο.

Η Τουρκία διεξάγει εδώ και Τρία χρόνια ένα υβριδικό πόλεμο τόσο στο εσωτερικό της ( Κούρδοι), όσο και στο εξωτερικό στοχοποιώντας  γειτονικές χώρες με διάφορα “φανταστικά σενάρια”, που απειλούν δήθεν την χώρα.

Τώρα η προσπάθεια του Ερντογάν αφορά την πρόκληση "ζημιών" ταυτόχρονα σε Κούρδους και ελληνισμό, για να πετύχει τα άνομα και ύποπτα σχέδια του για αναβίωση δήθεν νεο-οθωμανικών μεγαλείων.  

Το αποτέλεσμα μάλλον όμως, δεν δικαιώνει την τουρκική κυβέρνηση, αφού εκατ. Τούρκοι κατανοούν πλέον τα παιχνίδια εξουσίας του Ερντογάν, μόνο και μόνο για να μείνει στην εξουσία.   


ΠΗΓΗ