Αφγανιστάν: Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ σε πορεία - Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς (βίντεο)Πολλοί άνθρωποι, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να σκοτώθηκαν στην πόλη Ασανταμπάντ του Αφγανιστάν, όταν οι Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ προς διαδηλωτές που συμμετείχαν σε πορεία για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της χώρας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα με το όνομα Mohammed Salim, οι Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ σε ανθρώπους που κρατούσαν τη σημαία της χώρας κατά τη διάρκεια της πορείας, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χάος.

Δεν έχει εξακριβωθεί αν τα θύματα έχασαν τη ζωή τους από τους πυροβολισμούς ή από το ποδοπάτημα που ακολούθησε.

Πλάνα που έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Τετάρτη δείχνουν αρκετά άτομα να διαμαρτύρονται κρατώντας σημαίες του Αφγανιστάν - και όχι των Ταλιμπάν - στην πόλη Ασανταμπάντ.


Σε άλλο βίντεο που φέρεται να έχει τραβηχτεί στην Ασανταμπάντ, ένας Ταλιμπάν επιτίθεται με μπαστούνι σε πολίτη. Ακολουθούν πλάνα όπου ακούγονται πυροβολισμοί και δείχνει τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητος.


Νωρίτερα, σήμερα, αξιωματούχοι των Ταλιμπάν και του ΝΑΤΟ ανακοίνωσαν ότι από την Κυριακή συνολικά 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εντός και γύρω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Την Κυριακή 15/8 οι Ταλιμπάν ολοκλήρωσαν την κατάληψη του Αφγανιστάν με την είσοδό τους στην Καμπούλ. Ο Αφγανός Πρόεδρος Ασράφ Γκάνι έφυγε από τη χώρα για να αποτρέψει αυτό που περιέγραψε ως αιματοχυσία που θα συνέβαινε εάν οι μαχητές έπρεπε να πολεμήσουν για την πόλη. Αυτή η εξέλιξη έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα από φόβο αντιποίνων από το ριζοσπαστικό κίνημα.