Φρίκη στο Αφγανιστάν: Εντοπίστηκαν ανθρώπινα λείψανα στο σύστημα προσγείωσης αμερικανικού C-17



Η Αμερικανική Αεροπορία ανακοίνωσε πως ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη στον τροχό ενός από τα αεροσκάφη της C-17 που πέταξαν από την Καμπούλ εν μέσω του χάους που προκάλεσε η κατάληψη της πόλης από τους Ταλιμπάν.

Σε ανακοίνωσή της, η Αεροπορία των ΗΠΑ αναφέρει ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ χθες, Δευτέρα, και το περικύκλωσαν εκατοντάδες Αφγανοί πολίτες.

«Ενώπιον μιας ταχέως επιδεινούμενης κατάστασης ασφαλείας γύρω από το αεροπλάνο, το πλήρωμα του C-17 αποφάσισε το αεροσκάφος ν’ αναχωρήσει το συντομότερο δυνατόν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα χθες το γύρο του Διαδικτύου κάνουν εικόνες αλλά και μια είδηση από το Αφγανιστάν σχετικά με έναν Αφγανό που συνεθλίβη στο σύστημα προσγείωσης αεροσκάφους κατά την αναχώρησή του από την Καμπούλ, αφού πήδηξε στους τροχούς για να γλιτώσει από τους Ταλιμπάν.


Αρκετοί Αφγανοί εθεάθησαν να πηδούν πάνω στους τροχούς του αμερικανικού μεταγωγικού C-17 καθώς ετοιμαζόταν να απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Καμπούλ και τρεις εξ’ αυτών έπεσαν από ύψος εκατοντάδων μέτρων για να βρουν τραγικό θάνατο