Η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό drone που παρακολουθούσε τον τουρκικό στρατό



Ο τουρκικός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον ρωσικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους "Orlan-10" και το κατέρριψε πάνω από τη βόρεια Συρία.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το πρακτορείο ειδήσεων Avia, στους Τούρκους δεν άρεσε το γεγονός ότι το drone παρακολουθούσε τον τουρκικό στρατό και τους τζιχαντιστές που ελέγχονται από την Τουρκία.
 
 Μάλιστα, το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια άλλης σύγκρουσης μεταξύ τουρκικού στρατού και κουρδικών σχηματισμών, η οποία, σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, θα μπορούσε να βοηθήσει τους Κούρδους να λάβουν αντικειμενικές πληροφορίες και να αντεπιτεθούν στον τουρκικό στρατό.

«Ρωσικό drone χάθηκε στη βορειοανατολική Συρία. Τη στιγμή της συντριβής του αεροπλάνου, ο τουρκικός στρατός είχε εμπλακεί σε σκληρές μάχες με Κούρδους μαχητές.  Στις 11 Αυγούστου, ένα ρωσικό drone Orlan-10 συνετρίβη στο βόρειο τμήμα της επαρχίας  Αλ Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία. 

Το drone συνετρίβη κοντά στην πόλη Αλ Ματμούρα. Εκείνη την ώρα, μαχητές των Κουρδικών Δημοκρατικών Δυνάμεων υπό την ηγεσία των Κούρδων έδωσαν σκληρές μάχες με τις τουρκικές δυνάμεις σε κοντινή περιοχή. Τουλάχιστον δύο μαχητές, αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία, σκοτώθηκαν στη συμπλοκή», ανέφερε η Soha.

Όπως σημειώνεται  από τις αρχές του έτους είναι το τέταρτο αναγνωριστικό drone Orlan-10 που χάνεται στη Συρία, δηλαδή πάνω από το έδαφος που ελέγχεται από τον τουρκικό στρατό και τζιχαντιστές.