Βρήκαν το ''αντίδοτο'' οι Αρμένιοι: Κατάρριψη τουρκικών drone στο Αρτσάχ



Οι Αρμένιοι λαμβάνουν μέτρα
Tίποτα δεν έχει τελειώσει στον Καύκασο. Οι συγκρούσεις Αρμενίων και Αζέρων συνεχίζονται, με την Τουρκία να συνεχίζει να εξοπλίζει το Μπακού. 

Ο Ερντογάν δεν πτοείται από τις καταστροφές στην Τουρκία και συνεχίζει τις προκλήσεις στην περιοχή, ενώ αναμένεται να αυξήσει την ένταση και σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο το επόμενο χρονικό διάστημα.  

Τουρκικό drone επιτέθηκε στις θέσεις του Αρμενικού στρατού  
 
Για πρώτη φορά από την αρχή των συγκρούσεων, το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποίησε επιθετικό drone για να χτυπήσει τις θέσεις του Αρμενικού στρατού. Σύμφωνα με πληροφορίες, μιλάμε για το τουρκικό drone ''καμικάζι'' "Kargu". 

Η αντίδραση της Αρμενίας ήταν άμεση, καθώς και τα δύο drone έγιναν στάχτη από την αρμενική αεράμυνα!

'Στις 11 Αυγούστου, αρχικά στις 08:29 και εν συνεχεία στις 08:58, ο εχθρός χρησιμοποίησε μη επανδρωμένα αεροσκάφη με κατεύθυνση τις θέσεις του Αρμενικού Στρατού στο Αρτσάχ''. Δεν υπάρχουν απώλειες από την πλευρά της Αρμενίας'', αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Αρμενικού Στρατού. 
 
 Η μετάβαση στη χρήση καμικάζι drones, μπορεί να οδηγήσει σε νέες ένοπλες συγκρούσεις στην περιοχή, ειδικά επειδή η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν αγνοεί εντελώς οποιαδήποτε απαίτηση της Ρωσίας να τηρήσει τις τριμερείς συμφωνίες.  

Τα χαρακτηριστικά του "Kargu" 

Τα μίνι drones της οικογένειας ''Kargu'', διαφημίζονται από τη STM ως χρήσιμα για επιχειρήσεις αντιτρομοκρατικές και ασύμμετρου πολέμου, τόσο εναντίον στατικών όσο και κινούμενων στόχων (ανθρώπων, οχημάτων κ.ά.). Διαθέτουν ενσωματωμένες δυνατότητες επεξεργασίας εικόνων σε πραγματικό χρόνο, καθώς και αλγόριθμους βαθιάς μάθησης. Μπορούν να λειτουργήσουν τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα, να κάνουν πλήγματα ακριβείας, να χρησιμοποιήσουν διάφορα οπλικά συστήματα και αυτοκαταστρέφονται αν χρειαστεί. Το Kargu 2 έχει εμβέλεια 5km και αυτονομία 10 λεπτών.