Άλλαξαν ''τροπάρι'' οι Τούρκοι:”Μας καίνε Κούρδοι & FETO με τις “ευλογίες” των ΗΠΑ”



Επιχειρήσεις προπαγανδιστικού τύπου από το καθεστώς Ερντογάν που στοχοποιεί ουσιαστικά τις ΗΠΑ για το κύμα πυρκαγιών στην χώρα-''Ξέχασαν'' την Ελλάδα-Απίστευτη προπαγάνδα

Αλλαγή πλεύσης σε ότι αφορά την τουρκική προπαγάνδα έχουμε από τον φιλοκυβερνητικό τύπο στην τουρκική πρωτεύουσα, ο οποίος κατηγορεί ουσιαστικά για το παρανάλωμα πυρός στην ΝΔ Τουρκία, τις ΗΠΑ μετά τους Κούρδους, ενώ δεν αναφέρει τίποτα για την Ελλάδα για πρώτη φορά.

“ Ποιον κοροϊδεύουν!!!" Γνωρίζουμε ότι οι γελοίες θεωρίες συνωμοσίας γράφονται όχι από βλακεία ...αλλά με στόχο να αποκρύψουν ότι οι εμπρησμοί στα δάση μας προέρχονται από το PKK και την αδελφή του οργάνωση στις ΗΠΑ ... Αλλά δεν θα μπορέσετε να αποκρύψετε την αλήθεια !”, αναφέρει μεγάλη τουρκική ιστοσελίδα, εμπλέκοντας την Ουάσιγκτον στο κύμα πυρκαγιών που κατακαίει την χώρα.

Ο τουρκικός τύπος ανακοίνωσε επίσημα μάλιστα επιχειρήσεις δολιοφθοράς κατά της χώρας. Ο Τούρκος δημοσιογράφος Αğdaş Cengiz, ενώ μετέδιδε από την περιοχή της Μούγκλας, ανέφερε έντρομος μια άλλη φωτιά, η οποία ξέσπασε περίπου 5 χιλιόμετρα πιο δίπλα σχεδόν ταυτόχρονα.

Η φωτιά, γιγαντώθηκε ξαφνικά, προκαλώντας πανικό σε όλους τους συμμετέχοντες. Τούρκοι  Αξιωματούχοι και χωρικοί στο σημείο, συμφώνησαν ότι η αιτία της φωτιάς ήταν η δολιοφθορά:

“Πυροσβέστες είδαν έναν μαύρο μοτοσικλετιστή να τρέχει μακριά από την περιοχή  σκηνή, δήλωσε ο Cengiz, τονίζοντας ότι αυτές οι πληροφορίες δόθηκαν στην τουρκική στραστο- χωροφυλακή. Κατόπιν καταγγελιών, οι ομάδες χωροφυλακής που είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια της περιοχής απαγόρευσαν την είσοδο πολιτικών οχημάτων στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Aydınlık , οι ομάδες χωροφυλακής ανακοίνωσαν ότι τα δάση πυρπολήθηκαν από εμπρηστές", καταλήγει μεταξύ άλλων ο τουρκικός τύπος.

Μετά τις υπόνοιες και τις αποχρώσες ενδείξεις για πιθανή προσπάθεια εμπρησμών σε ορισμένες περιοχές στην χώρα μας, εντελώς ξαφνικά και ο τουρκικός τύπος προσπαθεί να “παίξει” τον δικό του ύποπτο ρόλο.

Οι Τούρκοι φοβούνται μην κατηγορηθούν στην διεθνή κοινότητα για πιθανή δράση τους στην ελληνική επικράτεια την στιγμή που κάτι τέτοιο έχουν πράξει και στο παρελθόν, ενώ πληθαίνουν τα ερωτήματα στις ελληνικές αρχές και στον κόσμο.

Όσο για την χώρα μας, ολιγωρίες και αστοχίες στην καταπολέμηση των πυρκαγιών υπήρξαν και δυστυχώς θα υπάρξουν και στο μέλλον, το θέμα όμως είναι ότι συνελήφθησαν και αρκετοί που φέρονται να έχουν διαπράξει την πράξη του εμπρησμού (με  σώας ή όχι τα λογικά τους), έχοντας δόλιους και “σκοτεινούς σκοπούς”, τους οποίους δεν γνωρίζουμε  και πιθανόν να μην μάθουμε ποτέ.  

Πρόκειτα λοιπόν για υβριδικό πόλεμο ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα με φόντο τις διεκδικήσεις του Ερντογάν σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο;

Θα έχουμε και συνέχεια στο Αιγαίο το επόμενο διάστημα από την Άγκυρα;

Κανείς δεν γνωρίζει που οδεύουμε σε αυτήν την πολύ κρίσιμη περίοδο, απλά υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι τον Αύγουστο είχαμε ¨ναυμαχίες στο Αιγαίο και φέτος κάηκε η Ελλάδα το ίδιο ακριβώς διάστημα, κάτι που σίγουρα δεν είναι τυχαίο.

Οι ΗΠΑ πάντως, μετά τις προθέσεις των Τούρκων να αγοράσουν και δεύτερη παρτίδα ρωσικών πυραύλων, φέρονται να έχουν λάβει πάντως οριστικά και αμετάκλητα δεσπόζουσα θέση γύρω και κοντά στην τουρκική επικράτεια, έχοντας κατανοήσει την ολοκληρωτική αλλαγή πλεύσης του Ερντογάν και την προσκόλληση του σε Ρωσία και Κίνα, για διαφορετικούς λόγους από αυτούς που φαντάζονται πολλοί.

Μπάιντεν και Ερντογάν  θα κοντραριστούν εκτός αυτών των διαφορετικών λόγων και για την κυριαρχία επί μιας μεγάλης έκτασης στην Α.Μεσόγειο, που αποτελεί προνομιακό χώρο για τις ΗΠΑ και την Ρωσία πλέον λόγω υδρογονανθράκων και όχι μόνο.